МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
  На 2 април в разсадник „Рашко Маджаров“ в Копривщица служителите от Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – гр. Пирдоп откриха Седмицата на гората (1 – 7 април). Гости на събитието бяха кметът  и заместник-кметът на общината Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, бившият директор на стопанството Александър  Йолев, бившият директор на горското стопанство във възрожденския град Владимир Орашъков, ветерани лесовъди, представители на  РСПБЗН – Пирдоп и Копривщица, деца и педагози от ДГ „Евлампия Векилова“. Кметът Генчо Герданов и директорът на ТП ДГС – Пирдоп – Мико Павлов, се поклониха и поднесоха цветя на паметника на Рашко Маджаров. При откриването инж. Павлов отбеляза, че преди 94 години в началото на месец април във Велинград се провежда ден на залесяването, който се чества впоследствие като Седмица на гората на Република България. Освен това, тази година  се отбелязват 140 години на горската служба, 120 години горски печат, 110 години Дружество на лесовъдите в България. Прочети още...
   |   

Продължава успешното представяне на пирдопската лекоатлетка Елица Тодорова в бяганията на 1500 и 3000 м. При това, във втората дисциплина тя започна да се състезава официално съвсем наскоро.

На проведеното на 26 и 27 юни Национално първенство за юноши и девойки младша възраст (под 18 години) в София, Спортен клуб „Средногорски атлет“ се е представил с трима състезатели – Гергана Георгиева, Елица Тодорова и Александър Янчев, който само преди ден стартира в гр. Сандански на шампионата по триатлон.

Отлично бягане е направила най-добрата българска атлетка на дистанциите 1500 и 3000 м. Елица Тодорова, която в първия ден пробягала километър и половина на пистата за 4:44.50, което е много добро нейно лично постижение, каза треньорът й Ваньо Масларски. Разликата между нея и класиралите се на второ и трето място състезателки – Ева Петкова от Габрово (4:50 мин.) и Наталия Кременска от „Черно море Атлетик“ – Варна (4:53 мин.), е значителна, което само по себе си говори за добрата форма и възможности на шампионката от Пирдоп.

 

На 3000 м. Елица Тодорова очаквала по-сериозна съпротива, но след втория километър от състезателното разстояние станало ясно, че от останалите двадесет атлетки няма кой да победи пирдопчанката, сподели г-н Масларски. Неговата възпитаничка финиширала за 10:40.21 мин., като с девет секунди подобрила личното си постижение от първото си състезание в тази дисциплина през месец май. Втора е Маргарита Радева от „Орловец“, а трета е Ясна Петрова от „Русе Кар Моторспорт“. „Елица направи това, за което бяхме отишли на първенството – победи съперничките си“ – заяви Ваньо Масларски. В близките дни с ръководството на националния отбор ще се реши в коя от двете дисциплини тя ще продължи да се подготвя за участия на Балканското първенство на 9 юни в Истанбул, Република Турция. Най-вероятно това ще е 1500 м гладко бягане, обясни Ваньо Масларски.

От останалите пирдопски атлети Гергана Георгиева, която е само на 14 години, стартирала на 400 м. и 800 м. гладко бягане, в по-горната възрастова група. На първата дисциплина тя постигнала 68:35 сек., при предишно лично постижение от 84 сек. Треньорът обясни, че през последната седмица Гергана не е водила подготовка, тъй като е трябвало да се яви на матурите за седмокласници. На 800 м. при петнадесет състезателки, пирдопската атлетка спряла хронометрите на 2:47 мин., като подобрила с пет секунди личния си рекорд. Важно в случая е, че се представя добре и върви възходящо.

Александър Янчев, който е национален състезател по триатлон, стартирал на 27 юни в дисциплината 3000 м. и пробягал разстоянието за 11 мин. Чест прави, че Александър Участва, защото само преди ден е имал и друго състезание.

Треньорът Ваньо Масларски изрази благодарности към „Арубис България“ и общините Пирдоп и Челопеч за подкрепата, която оказват на пирдопските атлети за участията им в стартовете. В момента полагащите се на клуба средства от спортното министерство, не се превеждат поради субективни причини, което създава дисбаланс в неговото финансово състояние.      

 

 

 

Април 2019
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930