МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На събитието бяха народният представител от Коалиция „БСП за България“ Лало Кирилов, Александър Ворожейкин – представител на посолството на Руската федерация в България, директори на училищата в Община Пирдоп, преподаватели, ученици, граждани. Представителните групи на НУ „Тодор Влайков“, СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп  присъстваха на тържеството със знамената на учебните заведения. Прочети още...
   |   

141 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО Пирдопчани …

141 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО Пирдопчани отбелязаха зимния Ден на града с традиционното шествие до паметните места

На 3 януари Пирдоп тържествено отбеляза 141 години от посрещането на руските войски и обявяването на града за свободен. Празничното честване се състоя в двора на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“. На...

Прочети още...

141 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО Залп на опълченци в град Златица и село Църквище

В първите дни на януари жителите на Средногорието отдават почит, уважение и чест към героизма на своите предци – българските опълченци и хилядите руски войни, дали най-свидното – живота си, за да се възроди народът ни от продължилото почти пет века турско робство.

На 2 и 3 януари в гр. Златица, с. Църквище, и гр. Пирдоп се проведоха паметни шествия до светите места в тях, които съкровено пазят спомена за величавите битки и победи, донесли свободата на предците ни.

 

На 2 януари в гр. Златица и с. Църквище тържествено бе отбелязана 141-годишнината от освобождението на двете селища от продължилото почти пет века османско владичество над българския народ.

НА БРИФИНГ В ПИРДОП ОДМВР – София представи дейността си през месец декември 2018 г.

Редовният месечен брифинг за дейността на областната дирекция се проведе в сградата на РУ – Пирдоп на 4 януари. Пред регионалните печатни и електронни медии директорът на Областна дирекция на МВР – София старши комисар Николай Спасов очерта приоритетните линии, към които е била насочена дейността на 12-те районни управления през последния месец на 2018 г.

На срещата присъстваха кметовете на общини от региона – Ангел Геров на Пирдоп, инж. Магдалена Иванова – на Златица, Генчо Герданов – на Копривщица, инж. Алекси Кесяков – на Челопеч, Пенчо Геров – Чавдар и Цветанка Йотина – Мирково. От Областната дирекция на брифинга бяха още началникът на отдел “Охранителна полиция” комисар Ивайло Александров и началникът на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” главен инспектор Мирослав Рашков, домакинът – началникът на Районно полицейско управление главен инспектор Христо Присов, д-р Константин Радев от Областната дирекция на Българска агенция по безопасност на храните, административният ръководител на Районна прокуратура – Пирдоп Александър Александров, ръководителят на групата дознатели – главен разследващ Иван Христов, началникът на сектор “Охранителна полиция” в управлението инспектор Мария Маркова.

В ЧЕЛОПЕЧ Откриха новата железопътна спирка

На 21 декември тържествено бе открита новата придобивка за жителите на село Челопеч – железопътната спирка, намираща се непосредствено до Спортен комплекс „Хармония“. След повече от две години преодоляване на процедурни затруднения, строителство и съгласувания с различни инстанции, кметът на общината инж. Алекси Кесяков и председателят на Общинския съвет инж. Николай Николов прерязаха трикольорната лента за официалното въвеждане в експлоатация на съоръжението.

Церемонията, на която присъстваха общински съветници и жители на Челопеч се забави близо час след предварително обявеното време, тъй като по обичайна за Националната железопътна компания (НЖК) традиция мотрисата „Сименс“, с начална гара Копривщица, до новата спирка на село Челопеч, закъсня с повече от 40 минути. Челопечани търпеливо изчакаха тя да пристигне, за да се даде начало на тържеството.

Подкатегории

 

 

 

Януари 2019
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031