МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

Дари топлина на обитаващите социалния дом в Пирдоп

На 29 декември на посещение в Пирдоп бяха членове на Хоспис „Донка Паприкова” в столицата, които посетиха жители на града и Дома за хора със сетивни нарушения.

В групата бяха известната Зоя Паприкова – внучка на видния български военен, политик, държавник и дипломат – пирдопчанинът генерал-лейтенант Стефан Паприков и дъщеря на известната благодетелка и негова дъщеря Донка Паприкова. Заедно с д-р Карагьозов и придружаващите я, тя посети в дома му офицера от запаса и резерва Манол Костов Щерев, с желанието да се запознаят с него и да му помогнат от каквото има нужда. Проведен бе сърдечен и откровен разговор за запознаство. За намерението си г-жа Паприкова бе известила отдавна, като желанието й е в памет на нейния дядо – висш български офицер, да направи дарение на негов наследник в професията. Със съдействието на община Пирдоп се стигна до срещата с 85-годишния Манол Щерев. Дарението, вероятно сума за закупуване на дърва за огрев, ще бъде връчено след одобрение на предложението от Управителния съвет на хосписа.

По-късно през деня Зоя Паприкова, д-р Карагьозов и членовете на групата, посетиха Дома за хора със сетивни нарушения в Пирдоп, където бяха сърдечно посрещнати от управителката Ася Николова, персонала на дома и с част от 30-те обитатели на социалното заведение. Г-жа Паприкова получи уверения, че според волята й по предишното дарение на хосписа, то вече е в процес на изпълнение. Гостите пожелаха приятни предстоящи новогодишни празници и пожелания за още такива срещи. Те изразиха задоволството си от условията, при които прекарват дните си обитателите на дома. Споделени бяха и уверения за следващи посещения и за добрината и отварянето на сърцата на хората към нуждаещите се. Срещата премина в дух на сърдечност, настроение и приятни емоции.

На всички домуващите бяха дарени пакети с фини и меки одеала, и стъклени купички за десерт, които бяха напълнени с лакомства. От името на обитаващите социалното заведение 62-годишната учителка Иванка изрази благодарност от името на всички в дома към гостите, като сподели, че винаги ще са добре дошли в Пирдоп при своите приятели от дома.    

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930