МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Започна работа с млади посланици

На учениците от 9 до 12 клас в СОУ „Любен Каравелов“ – Копривщица бе представен проектът „Млади посланици на технологии и иновации“. Събитието се състоя на 10 февруари в един от кабинетите по информационни технологии.

„Искаме да ви помогнем да създадете ваши неща и ваши отговори на въпроси, които ви вълнуват, – каза член на екипа, който представи проекта. – Дали ще бъде апликация или нещо по-различно. Ще ви помогнем това, което ви вълнува да го разделите на малки части, да създадете нещо ново. Всички ние, работещите по този проект, вярваме че можем с наша малка помощ, да превърнем вашите идеи в реалност“.

Така Анна-Мари Виламовска, посланик на кампанията, запозна копривщенските ученици и техните преподаватели с проекта на Майкрософт, който се реализира в партньорството на 60 медийни организации в България, сред които Българската асоциация на информационните технологии, Българска асоциация на софтуерните кампании, Фондация „Заедно в час“ и Фондация „Старт ЪП” и др.

Обменът на информация и възможностите за образование и демократично участие стават все по-свързани с използването на новите медии. Предвиждания на Европейската комисия показват, че 90% от изискванията за работа през 2020 година ще предполагат наличието на поне базови технологични умения у кандидата. Ето защо проектът „Посланик на технологиите и иновациите“ ще предложи напълно безплатно на български ученици, които са на възраст между 15 и 18 години и са на прага на своето кариерно ориентиране, възможност да използват и създават технологии, да чуят практически съвети на утвърдени експерти в областта и успоредно с това ще предостави модел за развитие на иновативно мислене и комуникационни умения. Младежите, които успешно преминат дейностите по проекта и станат първите посланици на технологиите и иновациите в България, ще поемат отговорността и инициативата да предадат уменията си и да открият свои заместници в училищата, от които идват, за да продължат развитието на проекта и в бъдеще.

Първото нещо, което учениците от Копривщица направиха, беше да бъдат формулирани нещата, които не харесват в своето училище. Разделени на 4 групи бяха определени четири проблема, гласувани с мнозинство. Всеки член на групата направи предложения какво е необходимо да бъде променено. След което, начело със своите отговорници, трябваше да бъдат направени колкото се може повече предложения за решаването на проблема. Беше подложено на гласуване предложението копривщенци да вземат участие в проявите, които се организират по проекта на 25 март в София.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930