МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Свой щанд за първи път в „Национални дни на кариерата 2016“ имаха от най-големия частен превозвач в страната – „Ди Би Шенкер Рейл България“. От 16 март, поради преименуване на компанията – майка в Германия, дружеството вече е с нови име – „Ди Би Карго България“ ЕООД – посочи Светлана Бамбекова.

На форума тя е заедно с Мариела Готова – специалист „Човешки ресурси“, като в предишните години компанията е имала участие в кариерните дни на Техническия университет. От железопътния превозвач възнамеряват да продължат поставеното добро начало, което смятат за успешно. Защото мнозина студенти са проявили интерес към предлаганите от фирмата възможности за стаж на форума.

Светлана Бамбекова обясни, че за последен ден се идентифицират като „Ди Би Шенкер Рейл България“, и занапред ще се представят с новото си фирмено име. Именно и на това обръщат специално внимание на посетилите ги млади хора, за да бъдат известни и разпознати впоследствие от тях.

 

Стажантската програма на компанията, базирана край град Пирдоп, е част от тази на „Дойче Бан“ – Германия. Отворени за стаж на студенти са административни позиции и такива за оперативен персонал – локомотивни машинисти, маневристи, стрелочници. Все специалисти, които притежават специфични правоспособности. Такива, обаче, каза Светлана Бамбекова, малко учебни центрове в страната подготвят. Затова е трудно осигуряването на млади хора за летен стаж в „Ди Би Карго България“.

На 15 и 16 март студенти са проявили сериозен интерес към компанията, като само през първия ден представителите на фирмата са дали разяснения на над сто посетители на щанда. Повечето от тях, обаче, били от специалности, които нямат приложение в „Ди Би Карго България“. А фирмата предлага стаж за хора, които изучават инженерни дисциплини, свързани с железопътния транспорт. Имало бъдещи юристи, филолози, журналисти, биолози, които са твърде далеч от професионалната ориентация и ангажименти на дружеството. 

Направило впечатление, че те все още нямат изграден подход за лично представяне, презентиране на своите специалности и интереси, което видимо ги е затруднявало при контактите със специалистите от дружеството. А това е и един от елементите за подбор на младите хора, кандидатстващи за летен стаж в жепе превозвача, заяви г-жа Бамбекова.

В следващите седмици ще бъдат обявени броят и специалностите, по които младите хора ще могат да кандидатстват, както и сроковете за подаване на документите. 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2022
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031