МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

На 30 март „МБАЛ Пирдоп“ АД бе домакин на едно дългоочаквано събитие – откриването на обновеното и съоръжено с апаратура от последно поколение на отделението по образна диагностика на лечебното заведение. Прерязването на трикольорната лента стана в присъствието на много гости. Специално за представянето на новата придобивка от „Аурубис“ нов рентгенов апарат, бяха пристигнали народният представител от парламентарната група на ГЕРБ д-р Петър Беков, вицепрезидентът и заместник-вицепрезидентът по безопасност и здраве на Групата Томас Шултек и Катрин Хенгер. Сред официалните лица бяха изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт и ръководители на направления в компанията, директорът на Регионалната здравна инспекция Софийска област д-р Александър Златанов, кметовете на общините – акционери – на Пирдоп – Ангел Геров, Златица – инж. Магдалена Иванова, на Антон – инж. Стоян Гарчев, Челопеч – инж. Алекси Кесяков, Чавдар – Пенчо Геров и Мирково – Цветанка Йотина, членове на надзорния съвет на МБАЛ, управители на болници от Софийска област, общински съветници, лекари, работещи в стационара.  

 

Болницата в Пирдоп отдавна имаше нужда от нова диагностична апаратура и това вече е действителност. Изпълнителният директор на МБАЛ – Пирдоп, д-р Маргарита Гетова изрази пред гостите на лечебното заведение благодарност към партньорите на стационара от местния бизнес за проявяваната загриженост и подкрепа на лечебната дейност на пирдопската болница. Траен ангажимент към МБАЛ има от „Аурубис България“, чрез финансова и консултантска помощ, за оборудване с апаратура и консумативи. В резултат на това партньорство е закупуването на рентгенов апарат от последен клас на функционалност и качество. Апаратът е „Мултикс Фюжън“ на фирмата „Сименс“ и се състои от хоризонтален и вертикален статив, система за дигитализиране на рентгеновата снимка и специализиран софтуер за обработка на образа. Новият рентгенов апарат ще подобри значително дейността на медицинските специалисти в болницата за предоставяне на качествени и ефективни услуги и лечение на пациентите, подчерта д-р Гетова.

„Аурубис България“ финансира всички съпътстващи стъпки за пускане в действие на новата придобивка, които са на стойност 240 000 лв. Извършен е ремонт на помещенията, предварителни консултации и избор на доставчик на апаратурата, монтаж на агрегатите. В резултат на което отделението по образна диагностика на МБАЛ – Пирдоп придоби напълно нов облик и възможности за висококачествена дейност.

Изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт от своя страна заяви, че социалният живот в региона е от важно значение за бизнеса. С подкрепата на големите промишлени компании в района се правят реални стъпки за подобряване на дейността на болницата, на учебните заведения, на хората. Предоставянето на нов рентгенов апарат на МБАЛ е идея, която е поставена от д-р Шултек още във времето, когато медодобивните компании „Кумерио“ – Белгия и „Норддойче“ – Хамбург се обединяват.

Предоставянето на МБАЛ на рентгеновата апаратура е реализирано след спазване на всички изисквания и процедури, с цел да се осигури най-доброто в момента в тази област, за гарантиране на качествена диагностична и лечебна дейност. Защото важни и за бизнеса, и за местната общност, е лечението на хората и тяхното здраве, подчерта Тим Курт. Той изрази и пожелания за успехи на екипа на стационара и продължаване на съвместното партньорство в бъдеще.

Поздравления за новата придобивка на пирдопската болница отправи от зам.-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и свое име д-р Александър Златанов, както и председателят на Сдружението на кметовете на общините от Средногорието Пенчо Геров. Кметът на община Чавдар изрази надежда, че и останалите крупни промишлени дружества ще предприемат такива стъпки за оборудване на районната болница със съвременна и модерна апаратура.

След прерязването на трикольорната лента, което направиха д-р Томас Шелтек, Тим Курт, д-р Александър Златанов и д-р Маргарита Гетова, гостите на събитието имаха възможност да разгледат новия център за образна диагностика. Изпълнителният директор на МБАЛ Пирдоп д-р Гетова получи множество поздравления от присъстващи на представянето на новия рентген. Кметът на общината Ангел Геров поднесе красиво цвете и икона на Св. Георги, която да закриля и помага на работещите в стационара и отделението медицински специалисти.

За присъстващите на тържеството от ръководството на МБАЛ бяха подготвили коктейл, за който се погрижиха възпитаници и педагози от ПГТХТ в града.          

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930