МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 За трета поредна година в град Копривщица се проведе традиционният вече Ден на копривщенския брабой (картоф) – най-разпространената култура, отглеждана от местните жители. Водещи на тържеството бяха Марияна Цолова и Димитър Кунчев. Финансова помощ на фестивала оказа Община Копривщица, а организатори на празника бяха „Коопинвест“ ООД, „Агро вестник“, който отразява събитието, фирмите „Новоселска гъмза“ – Видин, „Млечни продукти“ – Ведраре, на Радослав Козлеков и Радослав Йовков, Светослав Славов от копривщица и много месни картофопроизводители.  За доброто настроение на многобройните гости на празника се погрижиха омайните изпълнения на духовия оркестър към СУ „Любен Каравелов“, с диригент Валентин Петков, Детски танцов състав „Копривщенски богородички“, с ръководител Димитрина Орашъкова и завладяващите стари местни народни песни на „Копришки бисери“, с художествен ръководител Иванка Личева. Прочети още...
   |   

 Телевизионен екип на ТВ „Българе“ посети региона и засне няколко предавания за рубриката си „Из България с телевизия „Българе“.

 В края на месец август телевизионерите бяха в Копривщица и обиколиха с камерите си емблематични за възрожденския град музеи и места от историческия резерват. В основата на предаването е била „циганка“, която се е разхождала из града заедно с водещите Мира Илиева и Яцек Янков, за да се запознае с най-посещаваните обекти на Дирекция на музеите и старата Копривщица.

 На 1, 2 и 3 септември екипът на предаването бе последователно в общините Пирдоп, Челопеч и Златица. Заснети бяха интервюта, изпълнения на народния певец и гайдар Богдан Стефанов от Пирдоп. В предаванията зрителите ще могат да видят още разкази за Еленската базилика, за метоха, туристическия център и историческите забележителности на Златица и с. Петрич, красивият площад и природа на село Челопеч и др.

 Според предварителните разчети на екипа, епизодите за Средногорието ще бъдат излъчени по ТВ „Българе“ през месец септември. Колективът на телевизията, който се радва на все повече зрители с актуалните си предавания, събеседници и срещи с непознати за мнозина от съвременниците ни кътчета от родината. Младите журналисти и водещи се опитват да насочат вниманието на аудиторията си към красиви и предизвикващи интерес обекти от миналото ни, както и към хора, поддържащи и продължаващи народните традиции.     

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Октомври 2020
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031