МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

Малчуганите от  група „Мечо Пух“ на ОДЗ „Вяра, Надежда, Любов“ в гр. Златица съчетаха два празника на 22 април. Момиченцата, пременени в народни носии, представиха обичая „Лазаруване“ и зарадваха общинската администрация с звучни ритуални песни. А момченцата посадиха борче пред сградата на общината, за да бъде отбелязан и Денят на Земята.

 

Децата бяха посрещнати от секретаря на община Златица Теодора Петрова и членове на администрацията в кабинета на кмета инж. Магдалена Иванова. Малките лазарки изпълниха песен за празника, за което бяха дарени с лакомства и кошница с яйца. На Велики четвъртък те ще ги боядисан, както повелява традицията за Великден, а на благотворителния базар на Разпети петък ще предложат на жителите и гостите на града на своя щанд.

Възпитаниците на група „Мечо Пух“ след посещението си в общината, се отбиха и при членовете на пенсионерския клуб, а след това и изпълниха обредните песни за обичая „Лазаруване“ и в СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, където бяха посрещнати от директора на гимназията Нели Стефанова.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930