МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

 В понеделник – 2 ноември, в Община Пирдоп се състоя церемония по връчване на награди на изявени педагози и самодейци, по повод Деня на народните будители (1 ноември), за техните постижения в учебната и културната дейност през годината. Определянето на заслужаващите признанието на местната власт е станало чрез допитване до ръководствата на детските и учебните заведения, и двете читалища в общината, каза кметът Ангел Геров.

 В залата на Общинската администрация той удостои с грамоти и червени рози Стефка Павлова от ДГ „Пека и Карло Чоконяни“, Светла Георгиева-Таскова от Начално училище-паметник „Тодор Влайков“, Недка Вълчева от Професионална гимназия по механоелектротехника, Миглена Гайтанджиева от Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов“, д-р Димитър Стоянов от колектива на читалище „Напредък“ и Делка Георгиева от читалище „Светлина“ в с. Душанци. Специално внимание и награда получи учителят по химия в СУ „Саво Савов“ Живко Буюклиев. За преминаването му в заслужен отдих след дългогодишна преподавателска дейност, за подготвените стотици възпитаници и множество студенти, посветили се на химията, той бе отличен освен с грамота за Деня на народните будители, още с плакет от общината и синя роза – избрана нарочно за него, като учител по химия.  

 Учителката от НУ „Тодор Влайков“ Светла Георгиева-Таскова изненада общинското ръководство при получаването на своята награда. Тя поднесе на кмета Ангел Геров книгата „Читанките на Влайков“. Изданието  е подготвено за 155-годишнината от рождението на патрона на училището – Тодор Влайков, духовен будител на нацията. Освен това, г-жа Георгиева прочете и авторското си стихотворение „Моят град“, посветено на родния Пирдоп.    

 Паричните премии на заслужилите учители и самодейци даде председателят на Общински съвет – Пирдоп Васил Кафеджиев. На церемонията присъстваха директори на учебните заведения и председатели на читалищните настоятелства. Кметът Ангел Геров пожела на педагозите, ръководителите на образователните институции и дейците на културата продължаващи успехи в тяхната мисия да бъдат народни будители. Връчването на наградите премина при спазване на епидемичните мерки, въведени в страната.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Януари 2021
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031