МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепа с човешко лице   На 19 януари 2021 г. представители на фондация „За нашите деца“ посетиха „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Дружеството подкрепи екипа на фондацията с дарение на лек автомобил „Тойота Корола“ и употребявана компютърна техника. Дарението ще подпомогне осъществяването на дейността на фондацията и ще осигури възможност за посрещане на предизвикателствата на работата от дистанция.  Фондация „За нашите деца” предоставя професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения. Вече 28 години фондацията е еталон за качествена социална работа в помощ на деца и семейства. Прочети още...
   |   

 На 21 януари по стара традиция ръководствата на кметството и читалище „Оборище“ в село Петрич, организираха честването на Бабинден – Денят на родилната помощ. Специален гост на празника беше фелдшерът Салих Уруч, баби и майки. Събитието се състоя на открито в парка на кметството и премина при спазване на противоепидемичните мерки, наложени в страната поради разпространението на Ковид-19.

 През миналата 2020 година в село Петрич има две родени бебета – момиченцата Гергана и Сияна. Както повелява традицията, беше извършен ритуалът по измиването на ръцете на фелдшер Салих Уруч. От украсеното медно котле беше полято на той да се измие. За него бяха подготвени и специални подаръци, които организаторите подариха на своя фелдшер, както се прави на този ден. На двете деца бяха поднесени подаръци от Община Златица.

 Кметство село Петрич и читалище „Оборище“ отправиха благодарности и честитиха празника на екипите на отделенията по акушерство и гинекология, и лекарски специалисти в цялата страна, и към фелдшер Салих Уруч. „Вие сте незаменима част от най-красивите и важни мигове за нас! Всяко дете получава първата си глътка въздух благодарение на Вашите грижи и подкрепа. Благодарни сме, че Ви има и сте част от най-голямото чудо – вълшебството на новия живот!“, се казва в поздравлението на организаторите на тържеството.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Февруари 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728