МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

 По случай 21-ви януари – Денят на родилната помощ, секретарят на общинската администрация – Чавдар Павлина Павлова посети най-малките жители на селото, появили се за радост на своите родители през 2020 година. Тя поздрави младите майки и пожела здраве и късмет на техните малки наследници.

 Поради въведените противоепидемични мерки в цялата страна, тази година и в Община Чавдар не се състоя традиционният ритуал по измиване ръцете на бабата и срещата с всички млади семейства и новородените бебета на специален празник. Но от общината не пропуснаха да ги посетят по домовете, за да ги зарадват със скромни дарове и пожелания от сърце.

 Секретарят ОбА г-жа Павлова навсякъде беше посрещната с усмивка и греещите малки очички на децата. „Бъдете здрави и благословени, скъпи деца и родители!“, пожелаха от Община Чавдар на своите малки жители и техните близки. Младите майки благодариха за жеста на внимание от общината.

 От много години насам Денят на родилната помощ не бе честван официално и в Копривщица. Личните лекари във възрожденския град обаче бяха поздравени в кабинетите си в Общинската здравна служба.

 Теди Стоичкова поднесе на д-р Кунка Младенова, д-р Лили Алексиева и д-р Стойчо Косев поздравления от младите майки  в града. Според данните на Община Копривщица през отминалата година са се родили 10 деца. Най-рано в регистрите е записан Иван, първата рожба на Емилияна Арбалиева и Петко Ив. Тишков.  Стоянка Миткова и Найден Н. Стрелков са родителите на последното за годината родило се дете – Стефан.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031