МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепа с човешко лице   На 19 януари 2021 г. представители на фондация „За нашите деца“ посетиха „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Дружеството подкрепи екипа на фондацията с дарение на лек автомобил „Тойота Корола“ и употребявана компютърна техника. Дарението ще подпомогне осъществяването на дейността на фондацията и ще осигури възможност за посрещане на предизвикателствата на работата от дистанция.  Фондация „За нашите деца” предоставя професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения. Вече 28 години фондацията е еталон за качествена социална работа в помощ на деца и семейства. Прочети още...
   |   

 На 21 януари се отбелязва Деня на родилната помощ. Познат в народната обредна практика като Бабинден. По повод празника, кметът на Община Пирдоп Ангел Геров е уважил с цветя и поздравителни адреси акушер-гинеколога д-р Петя Хвалабогова, дългогодишните акушерки Ненка Пушкарова и Пенка Бонева, и екипа на детско отделение в МБАЛ-Пирдоп, с началник д-р Абдул Насрула, съобщиха от ОбА. Д-р Хвалабогова е поднесла питка и мед на представителите на общината, които са я поздравили, които тя нарекла, каквато е традицията, за здравето на всички деца и техните майки.

 

През 2020 година в Община Пирдоп са се родили 66 бебетата, от които 34 момичета и 32 момчета. Осем от децата са от Душанци. От Община Пирдоп за всички тях бяха осигурени дрешки, обувчици и сребърни медальончета за спомен. Поради пандемията и въведените в страната мерки за предпазване от заразяване с Ковид-19, местната власт отмени традиционното тържество по повод Деня на родилната помощ. За да се изрази уважение към малчуганите и техните майки и хората в бели престилки, които поемат първи новия живот, служители на общинската администрация посетиха семействата на бебета, родени през 2020 г. Те им поднесоха подаръците на децата, с пожелание да растат здрави, щастливи и с късмет в живота.

 

До 21 януари - Денят на родилната помощ, в регистрите на Община Пирдоп е записано едно бебе.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Февруари 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728