МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

На 1 май, в деня на Възкресението Христово и на празника на труда в гр. Пирдоп се състоя церемонията по връчването на наградите „Млади таланти на Средногорието 2016 г.“. членовете на благотворителната организация учредиха приза в три категории – „Образование“, „Култура“ и „Спорт“, а към тяхната инициатива се присъединиха и големите компании от региона – „Аурубис България“, „Ди Би Карго България“ и „Елаците Мед“. На връчването на плакетите и грамотите, присъстваха кметът на общината Ангел Геров, който е член на Ротари клуба, почти всички ротарианци и изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт.

Празничното събитие привлече много жители на града и региона, а самата церемония, водена от педагога Диана Петрова, започна с изпълнения на младите дарования в певческото изкуства Ивелин Методиева и Цвета Панкова. Последваха изпълнения на членовете на клуба по „Спортни танци „Средногорие Данс“, с ръководител Стойчо Соколов. Освен най-малките изпълнители на класически и латино-ритми, се включиха и възпитаниците на клуба Памела Маринова и Станислав Шутилов, които на няколко пъти заслужиха овациите на публиката.

 

Задачата на инициативата обяви президентът на Ротари клуб – Пирдоп Дамян Ненов, който и поздрави зрителите с Христос Возкресе и Великото тайнство. Г-н Ненов обяви, че до ръководството на благотворителната организация са били изпратени 22 предложения за номинации – 4 в областта на образованието, 3 за постижения в сферата на културата и 15 на талантливи спортисти. Комисия от 9 души – членове на Ротари клуба, ИнерУил клуб – Пирдоп и местните медии в дните преди празника, разгледа номинациите и с гласуване определи най-достойните, които да заслужат приза, грамотата и паричната награда.

В първата категория се състезаваха двама представители от СОУ „Сава Савов“ – Радослав Чардаков и Христо Пенков и Запрянка Захариева и Боян Тодоров от ПГТХТ. Наградата спечели Христо Пенков, който е на второ място в страната по писане на текстове на английски език измежду над 4500 свои връстници.- Отличието му бе връчено от кмета Ангел Геров. В областта на културата бяха представени три номинации – младите певици Вероника Начева и Александра Бачева, както и колективът на „Марчинг бенд“ и „Марчинг старс“ от гр. Златица. С приза бяха удостоени талантливите музиканти и мажоретки, които през миналата година достигнаха до полуфинал на „България търси талант“.

Най-много предложения имаше в категорията „Спорт“, където се състезаваха спортисти по лека атлетика, тенис на маса, класическа борба и карате. Призът заслужи шампионката на всички национални шампионати в дългите бягания при девойките старша възраст Диляна Минкина. Лекоатлетката в началото на тази година само за една седмица подобри два републикански рекорда с 28 и 27-годишна давност. Наградите си Диляна Минкина получи от Тим Курт, който също поздрави пирдопчани с Великденските празници и пожела на номинираните здраве и успехи в следващите им изяви. За всички номинирани имаше също по грамота и парична награда.

Цвета Панкова и Ивелин Методиева изпълниха известната песен по текст на Любен Каравелов „Хубава си, моя горо“, а веднага след тях на естрадата отново се появиха малките танцьори от „Средногорие Данс“.           

След церемонията по награждаването голям Великденски концерт за пирдопчани и техните гости изнесе Ансамбъл „Българе“ с художествен ръководител Христо Димитров. В духа на отбелязваната във възрожденските градове в страната 140-гфодишнина от обявяването на Априлското въстание, фолклористите започнаха представянето си пред местната публика с македонски танц, по време на който прозвучаха и изстрели, показаха се стари оръжия и бе развяно българското знаме с надписи „Обединена България“ и „Свобода или смърт“. За продължилите над 120 минути танци и народни песни, членовете на трупата получиха множество аплодисменти, благодарности за таланта и съхраняването на българските традиции. Кметът Ангел Геров им поднесе и голяма кошница със свежи цветя.     

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930