МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 

По традиция и тази година големият християнски празник Гергьовден беше тържествено почетен от колектива на „Елаците-Мед“. През целия ден вратите на новоизписания отвън и отвътре параклис на светеца бяха широко отворени за всички богомолци. Стенописите и иконите са дело на младия художник Петър Пашов, подпомогнат от Георги Георгиев и Йордан Динков. Те са чудесно изрисувани, като всеки образ е със своя красота и индивидуалност.  

 В храма от сутринта идваха работници и служители от предприятието, а за жителите на село Мирково беше осигурен превоз за отиване и връщане. Църковната служба беше започната от отец Николай Славчев, а водосветът и освещаването на курбана беше извършено от ставрофорен свещеноиконом хаджи Йордан Георгиев.  

 

Тържествено приветствие към всички работещи на територията на предприятието отправи изпълнителния директор на компанията инж. Добри Цветков. Той поздрави присъстващите с двата най-светли последователни през настоящата година християнски празника Великден и на Свети Георги Победоносец, като пожела да се заредят с доброто и обичта. И да бъдат непреклонни пред трудностите, пред които се изправяме. „Нека всички работещи да бъдат заредени с енергията на двата празника, да работят за просперитета на „Елаците-Мед“, каза той. Предприятието е постигнало неоспорими успехи в много сфери, затова има с какво да се гордее, а работещите да празнуват и да се чувстват добре.

За доброто настроение на празнуващите се погрижиха танцовият състав при читалище „Труд и постоянство“ в село Челопеч, диджей, духовата музика и певицата Емилия. За присъстващите беше осигурен вкусен корбан, много народни хора, веселие и отлично настроение. По същото време в Мирково беше приготвен и друга жертвена гозба, посветена на Света Петка, тъй като освен Гергьовден, бе и Светлий Петък.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930