МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 Талантливи деца, изучаващи пиано и китара в школите на Музикален център „Феникс Мюзик“, при читалище „Напредък“ – гр. Пирдоп, на 20 март изпълниха популярни мелодии, в знак на благодарност към екипа на Ковид-отделението на местната МБАЛ. Инициативата за проявата е на ръководителите на школите – Криска Кожухарова – управител на центъра, и учителите по пиано Николай Пефев и по китара – Милен Джуров.

 В съботния ден на специалния концерт присъства изпълнителният директор на пирдопската болница д-р Юлия Димитрова. Антона Иванова и Лия Цанева се представиха с познати мелодии за пиано, а Невона-Сиана Мишонска и Димитринка Атанасова изпълниха пиеси за китара. Освен това, възпитаниците на двете школи бяха подготвили специално за лекарите, медицинските сестри и помощниците им в Ковид-отделението на МБАЛ – Пирдоп рисунки. Изпълнени в няколко техники, те бяха подписани от авторите им с благодарности към медицинските специалисти за денонощната им всеотдайна лекарска и човешка грижа към пациентите за спасяването на техния живот.

 Управителят на „Феникс Мюзик“ Криска Кожухарова заяви, че младите музиканти и техните преподаватели са съпричастни към труда и високите отговорности на екипа на лечебното заведение, върху който пада тежестта да опазват здравето и помагат за лечението на хората от Средногорието. Израз на това е този поздрав към тях, който да им даде още сили и издръжливост в борбата с коварното заболяване, обхванало целия свят. Подаряват и картините, които децата са нарисували, с надеждата да стоплят не само сърцата на медицинските специалисти и техните пациенти, но и да им вдъхнат увереност работата, и да помогнат за пълното възстановяване здравето на болните от Ковид-19. 

 Д-р Юлия Димитрова благодари на учениците и ръководителите им за доставеното удоволствие от техните изпълнения и споделените очаквания, и заяви, че всички заедно и обединени ще спечелят битката с вируса.     

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930