МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 На 18 и 19 март учениците от първи клас на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“ в гр. Пирдоп проведоха тържества за раздялата си с букварчето. Възпитаниците на класните ръководители Татяна Минчева, Таня Пижова и Александра Илиева, и на групите за допълнителни занятия Зоя Веселинова и Анелия Иванова, вече са грамотни и могат да четат.

 Поради обстановката в града и страната, празниците на буквите се проведоха при спазване на противоепидемичните мерки пред много малко родители.

 Първокласниците рецитираха стихове за всяка буква от българската азбука, изпълниха песни за тях, и гласно ги изредиха всичките от А до Я. Сериозно предизвикателство пред учениците бе да прочетат кратък текст от поговорки и пословици. Всички се справиха чудесно, показвайки, че вече могат да се разделят с букварчето. Скоро самото то им дойде на гости в празничния час, заедно със сестричката си читанката. Приятелите на първолаците им пожелаха да бъдат любознателни и да продължават усърдно да четат, защото ще научат много нови знания. В класа на г-жа Пижова бе организирана интересна игра за първолаците, които показаха, че добре са усвоили правилата за писане на буквите В и Ф, както и на двугласните Йо и ьо. Директорът на учебното заведение Евдокия Богданова пожела на най-малките ученици на НУ „Тодор Влайков“ да са здрави, много усмихнати, да се учат отлично и да постигнат успех. Заедно със зам.-директора на училището г-жа Николова те подариха на класа игри, с които да продължат да развиват знанията си, които ще им помогнат да обиколят света, без да излизат от класната стая.

 На своите възпитаници педагозите Таня Пижова и Зоя Веселинова връчиха грамоти, че вече могат да четат, и книжки с 62 приказки и поуки, с които да продължат да развиват своите умения в четене в свободното си време. Празничният Час на буквите за първолаците завърши със снимки, за да им останат за спомен от този тържествен за тях ден.      

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930