МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 По инициатива на инж. Полина Красимирова от гр. Пирдоп и още няколко майки, в събота и неделя – 27 и 28 март, бе организирана инициатива за събиране на парични дарения от граждани на Средногорието, за закупуване на консумативи и материали за ковид-отделението на болницата.

 Идеята се породила от статуси, снимки и коментари в публичното пространство за състоянието на отделението и необходимостта от подобряване обстановката, в които се лекуват болните, каза за в. „Регион“ г-жа Красимирова. Не достигали дезинфектанти, спално бельо, възглавници, стойки. Единственото хубаво било, добави тя, че похвали и благодарности получават само медиците, които работят в трудните условия. Споделила я със свои познати, майки на малки деца и спонтанно решили да се заемат с каузата да помогнат с каквото и както могат. Решили да организират акция за набиране на средства, с апел всеки, който желае, може да помогне, като отдели от личния си бюджет според своите възможности. В инициативата се включили Любов Станулова и Снежана Янева от Инър Уийл клуб – Пирдоп.

 Всеки дарил средства, се записва сам в списък и посочва сумата, която предоставя за ковид-отделението, за да е пълна отчетността и да има прозрачност при събирането на средствата. В съботния ден Полина Красимирова бе на площад скалата от 10:30 до 11:30 часа, заедно със своята дъщеря Нелина, която с удоволствие помагаше в доброто дело. Със събирането на даренията на парични средства в събота и неделя в гр. Златица се беше заела Любов Станулова. В подкрепа на инициативата, освен жители на региона, се отзоваха и съпричастни към идеята средногорци и от САЩ. Гергана Йотина, която живее отвъд океана, е изпратила с банков превод на инж. Полина Красимирова най-голямата дарена сума – 500 лв. Фирма „Ми-Бакс“ на Любов Станулова и Цветан Бакърджиев е предоставила 80-литров електрически бойлер, като е поела ангажимент той да бъде монтиран и да се обслужва гаранционно, при необходимост. А предвидените за закупуването му средства, са прибавени към общата събрана сума, за закупуването на останалите материали и консумативи.

 На всички дарители организаторите на акцията изказаха най-сърдечна благодарност за проявената човечност и отзивчивост към условията на труд и грижи за пациентите от екипа на МБАЛ – Пирдоп, който е на първата линия в борбата с Ковид-19 в нашия район. Списък на материалите, които са необходими на екипа, лекуващ пациентите с коронавирус в МБАЛ, са предоставили на д-р Тинтикова и д-р Марков. След приключване на акцията, те ще бъдат закупени и през тази седмица дарени на пирдопската болница. През двата дни повече от 65 жители на региона дариха общо 3145 лева в подкрепа на благородната инициатива на майките, съобщиха организаторите на акцията.             

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930