МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 Инициативата се осъществява от Innovation Starter с подкрепата на „Аурубис България“, Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и „Веолия“

 Агенцията за иновации Innovation Starter организира националнен конкурс за стартиращи бизнес идеи на студенти „Академия за иновации 2021: Bulgaria Innovation Hackathon“. Проектът е най-голямото публично-частно образователно партньорство в страната между организации от частния, академичния, публичния и неправителствения сектори и ще се проведе за осми път. „Аурубис България“ е партньор на инициативата от тази година.

 Проектът развива предприемачески умения на студенти и финансира техните първи бизнес идеи. Тази година форматът  ще се реализира под формата на хакатон, в който български студенти създават първите си бизнес проекти и прототипи с елементи на програмиране и прототипиране.

 Регистрацията за „Академия за иновации“ е отворена до 15 май. 2021 г. Желаещите да се включат трябва да попълнят онлайн формата за кандидатстване на http://innovationstarterbox.bg/. Участието е отборно, като всеки екип може да включва от двама и до пет участници.

 Основната цел на „Академия за иновации“ е да се превърне в изнесен център за споделено знание. Проектите ще бъдат оценени от жури, което включва преподаватели, технологични експерти, специалисти от корпоративния сектор. Големият победител ще получи парична награда от 10 хил. лв., осигурена от Европейската инвестиционна банка и посещение на институции в Брюксел, организирано от Представителството на Европейската комисия в България. Партньори на хакатона са и „Веолия“, Фондация „Америка за България“, Столичната агенция за приватизации и инвестиции.

 Лектори и членове на журито от страна на „Аурубис България“ ще бъдат

 доц. д-р инж. Емануела Манолова, мениджър „Бизнес развитие“ - железен силикат и д-р Милен Кадийски, ръководител „Изследване и развитие“.

 Финалното събитие ще се проведе в клуб „Перото“ на НДК в началото на юни и ще се излъчва на живо в социалните мрежи.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Май 2021
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31