МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 В сряда – 31 март, инж. Полина Красимирова, Любов Станулова и Снежана Янева – главните организатори на акцията за събиране на дарения за Ковид-отделението на МБАЛ – Пирдоп, връчиха на представители на лечебното заведение закупените материали.

 Г-жа Красимирова обясни, че само за двата дни – събота и неделя (27 и 28 март), жители на Пирдоп и Златица са помогнали за благородната кауза общо с 3145 лв. В понеделник двама дарители са предоставили още 1150 лв. и така цялата сума на дарените средства е 4295 лв. С тях са закупени 16 матрака с непромокаеми калъфи, 28 комплекта спално бельо и възглавници и 85 маски за кислород за индивидуално ползване от всеки пациент, който има нужда от такава терапия. Любов Станулова и съпругът й Цветан Бакъррджиев и фирма „Ми-Бакс“ дариха 80-литров бойлер за топла вода на отделението. Двама дарители, пожелали да бъдат анонимни, са закупили за стаите в болницата с пациенти с Ковид-19, десет проточни бойлера и един конвекторен отоплителен уред „Елдом“.   

 Инж. Полина Красимирова благодари на всички, които са се обединили в акцията и помогнали за снабдяване на стационара с повече материали за обгрижване на болните. Нека всеки да помага с каквото може в трудната обстановка, причинена от коронавируса. Тя пожела на лекуващия екип здраве и по-малко хора да се възползват от техния професионализъм и внимание.

 Дарението бе прието от главната медицинска сестра на МБАЛ Вера Иванова, главния счетоводител на болницата Анита Соколова и Цанна Димитрова – завеждащ административните дейности на лечебното заведение. М. с. Иванова и г-жа Димитрова благодариха на дарителите и изразиха своето и на работещите в стационара огорчение от негативните постовете и публикации в социалните мрежи за състоянието на Ковид-отделението в Пирдоп. Нищо от това, което се споделя в тях, не отговаря на неговото състояние и на обстановката, в която се лекуват болните, заявиха те. Нито за момент отделението не е оставало без дезинфектанти, предпазни средства и други често използвани материали. На всеки два часа то се дезинфектира и отговаря на най-високите държавни и медицински изисквания за работа на структури, в които се лекуват пациенти с вирусни заболявания.

 Независимо от това, медицинските специалисти в него имат нужда от всякаква подкрепа, защото това е подадена ръка за по-бързото преодоляване на заболяването. Всички те работят всеотдайно и самоотвержено, не се оплакват от трудностите, защото приемат задълженията си като изпълнен дълг пред обществото и положената Хипократова клетва. Представителите на МБАЛ запитаха с какво пишещите в Интернет са помогнали на болницата, а инж. Полина Красимирова сподели, че е очаквала някои от най-критичните към МБАЛ да се включат в инициативата в нейна подкрепа, но нищо такова не е последвало.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Май 2021
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31