МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 „Култура на дарителство в турбулентни времена“ беше темата на уебинар, организиран от дискусионната платформа Limacon, с участието на Фондация „За нашите деца“, „Шнайдер Илектрик“ и „Дънди Прешъс Металс“. В онлайн срещата компанията беше представена от Анка Шопова, ръководител „Връзки с обществеността“.

 На фокус беше дарителството и ефекта от спонтанните или осъзнато търсени актове на подкрепа от страна на организации за различни социални каузи. Беше подчертана огромната роля на дарителите в каузи на фондация „За нашите деца“, които работят за предотвратяване на изоставянията на деца, както и предоставят материална и психологическа подкрепа на деца и семейства в риск. Диляна Манева, мениджър „Корпоративна социална отговорност и събития“ във фондацията, посочи, че ситуация на криза, каквато представлява пандемията, неспирната подкрепа е от ключово значение, за да продължава успешната работа с деца и семейства и да се търси дългосрочен и устойчив ефект върху обществото. Тя подчерта, че дарителите търсят и подпомагат проекти, чиито резултат е измерим в променени човешки съдби.

 Именно такъв е и проектът за изграждане на модерен комплекс за грижа и ранно детско развитие за деца в риск в Пловдив. На мястото на най-старото в страната сиропиталище амбицията на екипа на Фондация „За Нашите Деца“ е да предоставя и развива съвременни социални услуги, с което да подпомага деца и родители за постигане на оптимално развитие на децата в ранна детска възраст.

 „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ подкрепя фондацията вече 11 години. Двете основни каузи, за които компанията дарява средства са Вечер на добродетелите и детската къща в София, която осигурява семейна среда за изоставени бебета.

 От миналата година компанията подкрепя и превръщането на най-старото сиропиталище в България в център за ранно детско развитие в Пловдив. Вярата, с която работи екипът на фондацията и партньорите й, е че първият в България дом за деца, лишени от родителска грижа „Рада Киркович“, създаден и издържан с доброволните дарения на родолюбиви българи, за които децата са най-голямата ценност, ще бъде реформиран и ще работи за благополучието на децата. И към момента продължава кампанията по набиране на средства за привършване на ремонта на сградата. Ако и вие намирате каузата важна за вас, можете да подкрепите довършването на ремонта със sms или парично дарение.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Май 2021
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31