МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

 Традиционният селски събор на село Смолско беше проведен при храм „Свети равноапостоли Петър и Павел“. Параклисът е построен с труд и доброволни дарения от цялото село в периода 1989 – 1992 г, а е изписан през 1993 г. и е осветен от Ловчанския митрополит Григорий.

 За втора поредна година в селото празникът се провежда  при спазване на потивоепидемиологичните мерки, препоръчани от РЗИ. Своята увреност, че скоро всичко ще си дойде на мястото, изрази в приветствието си кметският наместник Димитър Райков. На всички присъстващи той пожела здраве, щастие и късмет, всело настроение оптимизъм и самочувствие.

 На събора до храма на Светите апостоли Петър и Павел бяха се събрали много хора, чиито корени са свързани със село Смолско. Точно на този голям празник хората се прибират от София или близкото Средногорие, за да се видят с познати и близки, да се порадават заедно и да се разговорят на воля сред красивата природа на заобикалящата ги Средна гора.

 В параклиса новия архиерейски наместник отец свещеноиконом Йоан отслужи празнична Света литургия и водосвет и освети празничния курбан. Сред най-големите дарители и основни спонсори за провеждането на тържеството са Община Мирково, „Автомагистрали Хемус“ АД, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД,  „Аурубис България“ АД, „Транс Билд“ ЕООД, „Елаците-Мед“ АД,  „Гео Ненов“ ЕООД, „Метал Комплекс 97“ ЕООД, магазините „Изгрев 2013“ ООД,  с. Мирково, ЕТ „Иванка Вълева“,  „Аско“ с. Смолско  и граждани.

 Началото на музикалната програма започна с изпълнение на групата за автентичен фолклор при читалище „Отец Паисий“ с. Смолско, на три песни. Младата талантлива певица Диляна Кънчева се представи с песните „Море аресах си, мила мамо“ и „Катерино моме“. Празникът продължи с народни хорà и песни, изпълнени от група от град Златица. Курбанът беше раздаден на хората за здраве, а веселието продължи до късно вечерта.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031