МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Жители и много гости на Община Челопеч отбелязаха с вълнуващ и зареждащ с родолюбие и патриотизъм спектакъл националния ни празник, посветен на Съединението на България през 1885 г. На 6 септември на площад „Освобождение“ се състоя дългоочакваното представяне на албума на вокална група „Средногорски звън“ с ръководител Невелина Сараджова – „Моята песен за България“ и десетгодишнината от създаването на състава.  Водещ бе Искрен Красимиров, основател на проекта „Незабравимата България“. А сред специалните гости на събитието бяха композиторите Борислав Мирчев, Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, авторите на текстове на песните на трупата Татяна Йотова, Ваня Монева, преподавателят доц. Етиен Леви, Юлиян Петров от училищния синдикат на КТ „Подкрепа“, представители на Спортен клуб по художествена гимнастика „Левски – Триадица“ и други приятели на Челопеч и чаровните изпълнителки – Аня, Кристиана, Александра, Аделина и Станимира. Прочети още...
   |   

 Детският екопарк в Копривщица, който малките жители на града наричат помежду си „дървения“, от 2 юли вече по-приятно място за забавления.  Той се намира до родния дом на Любен и Петко Каравелови. Причината е новото обзавеждане, което бе поставено в него.

 Дървените фигури на мечка, пейка с магарешка глава, копие на мост с надпис „Копривщица“ от другата страна, стол и перо на постамент, на който са изписани първите изречения от кървавото писмо на Тодор Каблешков, бяха изработени със резачки и флексове на фестивала на дървените фигури, които се проведе на 10 и 11 октомври миналата година. 

 Масата за тенис и стрийт (уличен) фитнес уред са закупени със средства по проект, финансиран по ПУДООС, а кардиоуредът (колело) е осигурен от Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 На 2 юли при откриването на обновения детски парк присъстваха кметът Бойка Дюлгярова, служители от общинската администрация и Дирекция на музеите, малки и по-големи жители на възрожденския град. Кметът г-жа Дюлгярова обяви, че през следващата седмица ще бъде възстановен премахнатият мост, който беше наречен на влюбените, тъй като, преди да бъде разрушен младите семейни двойки, които сключваха граждански брак в Копривщица, обичаха да си правят там първите семейни снимки.

 Мостът беше изграден по европейски проект, с който бе реализиран и детския екопарк, но беше премахнат от Районната дирекция за Национален строителен контрол преди няколко години.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2021
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930