МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

 Детският екопарк в Копривщица, който малките жители на града наричат помежду си „дървения“, от 2 юли вече по-приятно място за забавления.  Той се намира до родния дом на Любен и Петко Каравелови. Причината е новото обзавеждане, което бе поставено в него.

 Дървените фигури на мечка, пейка с магарешка глава, копие на мост с надпис „Копривщица“ от другата страна, стол и перо на постамент, на който са изписани първите изречения от кървавото писмо на Тодор Каблешков, бяха изработени със резачки и флексове на фестивала на дървените фигури, които се проведе на 10 и 11 октомври миналата година. 

 Масата за тенис и стрийт (уличен) фитнес уред са закупени със средства по проект, финансиран по ПУДООС, а кардиоуредът (колело) е осигурен от Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 На 2 юли при откриването на обновения детски парк присъстваха кметът Бойка Дюлгярова, служители от общинската администрация и Дирекция на музеите, малки и по-големи жители на възрожденския град. Кметът г-жа Дюлгярова обяви, че през следващата седмица ще бъде възстановен премахнатият мост, който беше наречен на влюбените, тъй като, преди да бъде разрушен младите семейни двойки, които сключваха граждански брак в Копривщица, обичаха да си правят там първите семейни снимки.

 Мостът беше изграден по европейски проект, с който бе реализиран и детския екопарк, но беше премахнат от Районната дирекция за Национален строителен контрол преди няколко години.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031