МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

 На 15 септември в Професионална гимназия „Златица“ на специално тържество официално бе обявено финализирането на проекта за обновление на Спортна зала „Гроздан Шентов“. Неговото изпълнение започна преди няколко години по партньорската програма между Община Златица и „Аурубис България“. На церемонията присъстваха кметът на общината инж. Стоян Генов, представителят на компанията инж. Евгени Висариев – ръководител на „Обогатителна фабрика“ в дружеството, представители на „Елаците-Мед“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, педагози и ученици на училището.

 Тържеството бе открито от директора на професионалната гимназия инж. Величка Баланова. Тя подчерта, че при последния етап от ремонта на залата, която се ползва от спортните клубове в Златица и за обучението по физическо възпитание на учениците, са реновирани всички съблекални, бани и санитарни помещения. Подменена е облицовката на стените и пода с нови плочки, монтирани са нови душове и санитарен фаянс, създадена е приветлива и отговаряща на съвременните изисквания обстановка в тях.

 Кметът на Община Златица инж. Генов допълни, че проектът за обновление на спортното съоръжение е започнал с ремонт на покрива, подменена е била в предишните години електрическата инсталация, подовата настилка, освежено е оцветяването на стените. Той припомни моменти от изграждането на залата, направена с труда на родителите на сегашните възпитаници на учебното заведение. Спортното съоръжение е придобивка не само за училището, но и за цялата общественост на Златица, каза инж. Стоян Генов и изрази адмирациите си към преподавателя в някогашния техникум в града Гроздан Шентов, чието име носи залата. Той беше ентусиаст и остави дълбока следа след себе си в спортните дела на общината. Кметът на общината призова ползващите съоръжението да го пазят, за да бъде в полза на всички, които активно се занимават със спорт. Той отбеляза, че се работи и по изграждане на футболен терен в двора на ПГ, като изрази благодарности към колектива на „Аурубис България“ и останалите компании от региона за подкрепата, която оказват на общината и учебните заведения.

 Менче с вода по повод приключване ремонта плисна пред сградата инж. Евгени Висариев. Заедно с кмета инж. Генов и придружавани от директора на ПГ „Златица“ инж. Величка Баланова, той разгледа обновените помещения и изрази задоволството си от добре свършената работа от строителите. В тях предстои да се разположат шкафове и друго оборудване, които да се ползват от спортистите при провеждане на състезания и по време на учебните часове по дисциплината „Физическо възпитание“ от възпитаниците на училището.       

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Октомври 2021
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031