МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 6 януари православната църква чества Богоявление. В храм „Св. Архангел Михаил“ в село Чавдар отец хаджи Недко Бръмбаров поздрави жителите и гостите с Йордановден. Събитието беше уважено от кмета Григор Даулов, секретаря на ОбА Павлина Павлова, главния счетоводител Панка Илиева, служители на общината, църковни деятели, читалищни дейци, общественици.

Много миряни от селото още рано сутринта побързаха да посетят Божия дом, за да си запалят свещ за здраве и късмет за себе си и цялото семейство през настоящата година. Отец хаджи Недко Бръмбаров извърши тържествен водосвет и поръси присъстващите, за да са свежи като здравеца и „бистри“ като водата през новата година. След добрите благопожелания на отец Недко, дойде редът да се спази традицията по ритуала „Къпане на попа на Богоявление“. Обичаят символизира пречистването на Божия служител със светена вода, както е било с кръщението на Иисус Христос във водите на река Йордан.

 Тази година честта да окъпе свещеника се падна на петнадесетгодишния Владимир Ефтимов. Той поля главата на отец хаджи Недко със светена вода от стъкленото котле, закичи го с китка свеж средногорски здраве, а след това го надарува. В знак на благодарност предстоятелят на чавдарската църква изрази признателността си за почестите, оказани му от миряните. Празникът продължи с благопожелания за здрава и благодатна година.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юли 2022
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031