МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 6 януари – Йордановден, при голям интерес от малки и големи жители и гости на Община Антон, в центъра на селото, се проведе народният обичай по хвърлянето на Божия кръст в коритото на река Селска, съобщиха от общинската администрация на своята страница във Фейсбук. Това е традиция, която се почита и е на голяма висота в село Антон. Някои от желаещите, присъствали на ритуала, са имали възможност да се поздравят с празника с по чаша греяно вино, горещ ароматен чай, с питка и вкусна баница, осигурени от общината.

 Отец хаджи Недко Бръмбаров, предстоятел на храм „Св. Пророк Илия“, е отслужил празнична света литургия с водосвет за здравето и благодатта на антончани. Свещеникът е поръсил за здраве миряните. След това е пристъпил към хвърлянето на кръста в предварително подготвения вир при моста на река Селска до сградата на общинската администрация.

 Трима са били смелчаците, които са влезли във водата, за да спасят Светия знак. Богоявленският кръст е бил изваден от Тихомир Кънчев, отбелязващ и своя рожден ден на Йордановден. С приповдигнато настроение всички са приветствали намирането на кръста, който Тихомир е предал на отец Недко Бръмбаров.

 Младият мъж е получил поздравления от свещеника, който го е поръсил със светена вода за здраве и късмет през 2022 година. Късметлията от тримата смелчаци е бил награден от кмета на Андрей Симов с парична премия. Празничният ден е бил съпроводен с множество наздравици и народни хорà.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юли 2022
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031