МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 „Хелс Китчън“ е най-големият кулинарен формат, чийто водещ е Шеф Виктор Ангелов.  На 2 февруари на историческия площад в Копривщица бяха разположени караваните и снимачният екип на предаването. Снимките започнаха един час преди обяд. В него взеха участие духовият оркестър на СУ „Любен Каравелов“ от възрожденския град, с ръководител Валентин Петков и Танцовите състави от Копривщица и Мирково – „Кръшно хоро“, с хореограф Лучка Чотова и „Мирковско хоро“ с ръководител Камелия Иванова.

 Участниците във четвъртата издание на кулинарното шоу останаха на снимачната площадка повече от двадесет минути, но стоически издържаха на студа и снеговалежа. Танцьорите играха под звуците на български народни хора, свирени от духовия оркестър. Кулинарите се хванаха на хорото, но не успяха да „уловят“ стъпките на народния танц, затова някои от тях получиха първите си уроци фолклорни ритми от копривщенци.

 След края на снимките танцовите състави си направиха обща снимка за спомен с Шеф Ангелов. Заснети бяха епизоди от предаването в дома на известната в Копривщица кулинарка Пенка Цветкова, която демонстрира как се прави в историческия град етреник по стара рецепта. Етреникът се приготвя със сланина, крехко месо, черен дроб и подправки.

 В следобедните часове сготвените ястия на участниците в кулинарното шоу бяха дегустирани от граждани на Копривщица. Предаването ще бъде излъчено на 23 февруари от 20:00 часа. На този ден християните отбелязват големия празник Сретение Господне. Припомням, че пак тогава през 1879 година в гр. Русе умира поетът, писателенциклопедистжурналист, етнограф и революционер Любен Каравелов.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728