МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 За трета поредна година “Аурубис България” закупува билети за всички свои служители, които желаят да гледат филмите от зимното онлайн изданието на Master of Art. Компанията е партньор на единствения в Източна Европа Международен филмов фестивал за документални филми за изкуство, а голямата награда за най-добър филм носи името ѝ: Master of Art - Aurubis Award.

 Кинофестивалът включва разнообразна палитра от документални филми, внимателно подбрани от създателя на Master of Art Найо Тицин.

 В дигиталната програма на фестивалаt са включени 23 филма. След тях е лентата за кариерата на Уинстън Чърчил като филмов консултант и сценарист през 30-те години на 20 век и неговата страст към киното във филма „Чърчил и филмовият магнат“. Любителите на киното могат да открият още интересни заглавия като филмите за пианиста Артуро Бенедетти Микеладжели, история за връзката на американския художник Джаксън Полък с неговия брат Чарлс Полък, Жана, жената вдъхновила най-красивите поеми, писани на френски език. Кинопрограмата включва и българските заглавия „Заветът на Борис Христов“ на режисьора Борис Славчев и „Данте и въздушното перо“ на Димитър Липовански.

Фестивалът се организира с подкрепата на „Аурубис България“, Националният дворец на културата, посолства и международни културни институти, Националният филмов център, Фондация „Америка за България“, Програма „Култура“ на Столична Община.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728