МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Участници от минали издания на реалити шоуто „Фермата“ се включиха в поредното издание на игрите Максимал Адвенчърс, което е „приключение, пресъздаващо магията на „Фермата“ за всички фенове на формата и този начин на живот, споделя основателят на игрите Димитър Господинов-Гуспа.

 Той е един от участниците в първия формат на предаването на Иван и Андрей. И разказва, че в играта има строги правила. Ваня и Жоро от последния епизод, заедно Георги - Гечо, от третото издание, влязоха в ролята на наставници. Организиране на игрите Максимал Адвенчърс тази година е предоставено на сина на Димитър Господинов – Ивайло. Ивайло сподели, че преди години в Копривщица е била организирана и друга проява, която се е наричала Максимал Ривенч и се излъчвала в Ютуб.

 В този хубав град Копривщица ни дойде идеята да организираме група хора, които играят, приключенстват, забавляват се, сподели целта на проявата синът на Гуспа. Участниците, настойниците и организаторите бяха посрещнати пред Дирекция на музеите във възрожденския град от административния ѝ ръководител Кунка Неделева, която ги покани в своя кабинет. Тя ги приветства с „Добре дошли в Копривщица!“ – градът, за който Захари Стоянов заявява, че „Копривщица е била цели векове република, без сенати и министри, без харти и президенти, 10 пъти по-либерална от френската и 100 пъти по-демократична от американската“.

 Г-жа Неделева поздрави организаторите, че са избрали първата тяхна инициатива да е посветена на града, къде е гръмнала първата пушка през Априлското въстание. Гордост е, че млади хора ще се докоснат до Копривщица, светиня за всички  българи и ще си тръгнат заредени още повече с родолюбие.

 След срещата и общата снимка пред  административната сграда, която по време на Априлските събития през 1876 година е била щаб на копривщенските въстаници, Георги, или както го наричат приятелите му Гечо, сподели, че очаква максимум адреналин от игрите, които предстоят да се организират в музеите на Копривщица. А Ваня е убедена, че ще има забавления, нови емоции, преживявания, запознанства. Както и да научат нещо ново за историята ни и да си припомнят факти от нея, които са позабравили. Денис подчерта, че като знаят кои са организаторите, могат да очакват всичко от тях, с което предизвика бурния смях на ентусиазирате играчи.

 Стартът на игрите, които се провеждат под мотото: По следите на героите  5 – 28, започна от историческия площад „20. Април“ пред Дирекция на музеите. Първата цифра означава, че те се провеждат за пети път, а 28 е поредното приключение, обясни Ивайло. Преди да си тръгнат след трите дни на вълнуващи моменти, приключенците споделиха, че очакванията им са се сбъднали и се прибират по родните си места по-българи от всякога.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728