МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 18 февруари на площад „Васил Левски“ в Община Чавдар, с участието на представители на Общинската администрация и читалище „Надежда“, Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и Детска градина „Щастливо детство“, се състоя паметно поклонение пред личността и делото на Васил Иванов Кунчев – Левски. То беше посветено на 149-годишнина от смъртта му. Събитието беше уважено от жители и гости на селото, родители, културни дейци, учителите и учениците от двете образователни институции.

 За пореден път чавдарчани отбелязаха годишнината от едно тъжно събитие – гибелта на Васил Левски. Времето минава, но неговият светъл образ в нашата история не избледнява, защото той посвети живота си на Отечеството. За Апостола любовта към Родината и свободата стои над всичко. Пътят му към безсмъртието е труден, осеян с опасности и премеждия.

 В изнесената литературно-музикална програма пред присъстващите се представиха ученици от всички класове в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Те рецитираха стихове и изпълниха песен, посветени на Дякона и делото му, оставило трайна следа в историята на България.

 След това бяха поднесени венци и цветя пред барелефа на Апостола от възпитаниците на детската градина и училището, признателните граждани, читалищни дейци, ръководството на Община Чавдар. Във фоайето на читалището беше подредена тематична изложба, посветена на безсмъртието на Апостола.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728