МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 17 февруари децата от предучилищната група при Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Челопеч, заедно с педагозите Петранка Станикина и Тихомира Тодорова, посетиха светинята на гр. Златица – църковният метох. Както е известно, възрожденската сграда е трайно свързана с живота и делото на Апостола на свободата Васил Иванов Кунчев – Левски.

 Малчуганите с интерес се запознаха с обстановката, в която през 1870 и 1872 г. той е основал революционен комитет в града и се е укривал в метоха. За посещението му в района им разказа уредникът на метоха-музей Екатерина Нешева. Тя им обясни предназначението на всяка едно от помещенията на сградата, приютявала Левски. С помощта на своите ръководители децата се бяха подготвили старателно за посещението си в тази скромна духовна обител. Най-малките ученици на ОУ – Челопеч бяха пременени в стилни униформи и създадоха особено приятно впечатление за гостите в този ден, дошли да видят къде се е укривал Апостолът, когато е пребивавал в центъра на казата. Децата изпълниха вълнуваща литературно-музикална композиция от стихове, песни и текстове от писма на Апостола, припомняйки за неговото историческо дело за освобождението на народа ни от турско робство.

 В знака на благодарност и за спомен от тяхното посещение в метоха, г-жа Нешева подари на колектива на предучилищната група календар за 2022 г. със снимка на Апостола, книжката „Левски в детските очи“ на проф. Иван Стоянов, и по една картинка на всеки малчуган с маркиран образ на великия българин, която децата да оцветят в часовете си в училище.         

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728