МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 В петък – 18 февруари, в Община Пирдоп приключиха поредицата от срещи с граждани в изпълнение на проекта за разясняване използването на компостери за домашна употреба за разграждане на биологични отпадъци и раздаването им на домакинствата.

 Както писа вече в. „Регион“, изпълнението на тези дейности  по проекта за намаляване на количествата отпадъци, генерирани от домакинствата, финансиран по програма „Околна среда 2014 – 2020“ на Европейския съюз и от националния бюджет, започна на 7 февруари. На няколко места в гр. Пирдоп до 17 февруари бяха раздавани компостери и информационни материали за използването им на предварително записалите се за получаването им жители на гр. Пирдоп. В петък – 18 февруари, тази кампания приключи с работа на екипа по изпълнението на проекта в с. Душанци.

 За десетте дни на срещи с граждани, повече от 550 жители на общината са посетили пунктове и са разговаряли с еколога на ОбА Елена Смиленова, Евгения Мутафчиева и Анка Павлова за използването на компостерите. А повече от 250 от тях са получили веднага пластмасовите съдове за съхраняване на растителни отпадъци в своите дворове. Г-жа Смиленова обясни, че остават за раздаване още около 650 компостери, които жителите на гр. Пирдоп и с. Душанци, заявили желанието си да получат от тези съдове, могат да направят това всеки ден от понеделник – 21 февруари, в границите на работното време, от служителите на общинската администрация.  

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930