МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 18 февруари вечерта, в салона на читалище „Труд и постоянство“ в с. Челопеч се проведе възпоменателна вечер, посветена на 149-годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Тя бе организирана от общинската администрация с участието на ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и възпитаници на Детска градина „Ханс Кристиан Андерсен“. Сценарият бе подготвен от Жанна Центовская от ОбА и включваше стихове и песни за Левски, както и редове от негови писма до съвременници, със заветите на ръководителя на Вътрешната революционна организация към съмишлениците си, актуални и валидни и за нас, потомците му днес. За спазване на противоепидемичните мерки и изисквания служители на общинската администрация раздаваха на зрителите в салона медицински маски. 

 През миналата седмица в ОУ – Челопеч се е провело състезанието „Лъвски скок“ и в началото на паметното събитие бяха наградени най-добрите последователи на Левски. Книги за Апостола получиха Явор Плахов от втори „А“ клас, постигнал скок от 1.74 м., Вълко Калчев от втори „Б“ клас – 1.73 м., Калоян Плахов от четвърти клас – 1.85 м., петокласниците Анджелика Стоянова – 1.91 м., Георги Комитов – 1.76 м., шестокласникът Звезделин Людмилов – 2.23 м. и седмокласникът Георги Русев – 2.21 м.

 Младежи поставиха запалени свещи до гирлянда от зеленина под портрета на Левски на сцената. На видеостена бе показана литературно-музикалната програма за Апостола на възпитаниците на детската градина. С присъстващите зрители и ученици в салона бе проведена викторина с въпроси от живота на Карловския дякон – какви имена е носил той, колко езици е говорил, в четата на кой войвода е бил знаменосец и др. На отговорилите вярно бяха дадени награди.

 Децата от група „Дивите лебеди“ от ДГ „Ханс Кристиян Андерсен“, с ръководител Теодора Златанова и ученици от основното училище изпълниха стихове и песни за безсмъртното дело на Апостола. Особено ефектно бе явяването на група младежи в монашески облекла, които в притихналата и затъмнена зала припомниха редове от писма на Васил Левски. В салона на читалище „Труд и постоянство“ прозвучаха отново думите на Апостола, с които той е давал упование и надежда за освобождение на българския народ.   

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930