МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 СУ „Любен Каравелов“ – град Копривщица, отбеляза 149 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски с различни инициативи, които се проведоха на 18 февруари. Учителите от начален курс  Зарафина Радоева,  Гергана Вълова, Спаска Костевска,  Христина Ватахова, Антония Брайкова,  Мария Паралеева,  Теодора Рашкова, Георги Доросиев и артистичният секретар на читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев“ – Димитър Кунчев, проведоха открит урок по родолюбие на тема „Васил Левски“.  

 Димитър Кунчев, облечен в народна носия, влезе в ролята на Дякона. По време на урока възпитаниците на копривщенската гимназия участваха в тематична викторина, рецитираха стихотворения и изпълняваха песни за Апостола на свободата. Тематични уроци проведоха и учениците от пети и шести клас, с класни ръководители Василена Керемидчиева и Лалка Доросиева. Темата им бе свързана с живота, делото и гибелта на един от най-светлите герои на България.

 Учениците от пети клас изработиха онлайн презентация за Левски. Разпределени на три отбора с наименования „Честност“, „Сила“ и „Смелост“, те трябваше да отговарят на въпроси, свързани с живота и делото на Апостола, да решават задачи, насочващи към основни събития и години от живота на революционера. И накрая да подредят думи, така че да получат три известни цитата на Левски. Победител в състезанието стана отбор „Смелост“. В края на часа копривщенските ученици рецитираха стихове за Левски и отличиха най-добрите изпълнители.

 Интерактивен урок имаха и шестокласниците, допълнен от викторина и стихове за националния ни герой. Така младите поколения от възрожденския град почетоха паметта на Васил Иванов Кунчев – Левски. Те не положиха цветя и венци пред паметник, но съпреживяха духовно паметта му, а изживяването на този ден е малкото семенце, което ще поникне в душите им в бъдеще.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930