МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Настоятелството и библиотекарят Захаринка Бодурова при читалище „Напредък“ в гр. Пирдоп организираха благотворителна кампания за изработване на мартеници, която да бъде подкрепа на културната институция за провеждане на лятното училище с деца през 2022 година. Инициативата е на инж. Полина Кесова, която активно се включи в подготовката и провеждането на творческия процес. В „Работилницата на Баба Марта“ участваха много деца, редовни читатели или посещаващи библиотеката. В продължение на няколко дни в следобедните часове те изработваха различни предмети със символите на Добрата старица, които да бъдат предложени на жителите на града.

 На 26 февруари – събота, пред сградата на читалището бе организиран базар, който бързо привлече вниманието на пирдопчани. За около час почти всички мартенички, магнитчета с тях, гривни в бяло и червено и други предмети, бяха изкупени. А парите за тях малките продавачи поставяха в специална запечатана кутия.

 „Благодарим на всички, които се включиха в изработката на мартениците! И на всички, които отделиха от своето време и средства, за да посетят и закупят мартеничка от базара. Ръка, която дарява, никога не обеднява! Благодарим от сърце!“ написа в събота след обед инж. Полина Кесова. От продажбата на мартенските предмети и символи са събрани 760.22 лв. В общата сума влиза и дарението от 150 лв. за инициативата от Инър Уийл клуб – Пирдоп. Средствата ще подпомогнат провеждането на различни инициативи и прояви през голямата ваканция за децата от Пирдоп. Затова неслучайно техни родители, закупили си мартеници от базара, коментираха, че лятното училище тази година ще бъде безплатно за тях.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930