МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Бившият кмет на община Чавдар – Пенчо Геров, и кметовете на общините Смядово и Дългопол – Иванка Петрова и Георги Георгиев, получиха награда „Иноватор в българското общество“ на форума „Innovation Explorer“, който се проведе на 24 февруари в „София Ивент център“, съобщи БТА. 

 Призът се връчва за първи път, като с него организаторите отличават приноса на наградените за подобряването на живота на хората в местните общности, проявена креативност и иновативност. 

 Пенчо Геров е кмет на община Чавдар в четири поредни мандата между 2003 и 2019 година. При управлението му една от най-малките по брой население общини показва успешна политика по подготовката и реализацията на редица проекти, финансирани от ЕС и републиканския бюджет за подобряване на живота на хората, са заявили организаторите.

 Наградата споделя и сегашният кмет Григор Даулов, който е дългогодишен член на екипа, постигнал развитието на общината с едва 1100 души население. Община Чавдар е пример за успешни инвестиции в инфраструктура и систематично подобрение на живота на хората. При получаването на отличието г-н Геров е откроил значимостта на това да бъде спечелено доверието на хората и приемствеността в управлението на местната власт. 

 „Рецептата зад това, което сме постигнали, е простичка: първо трябва да искаш нещо; второ – да знаеш какво искаш, и трето – да можеш да го направиш. Четвърто, но не на последно място – трябва да спечелиш доверието на хората“, е заявил при получаване на отличието г-н Геров. 

 Наградата е поредното високо признание за работата на дългогодишния ръководител на Община Чавдар като успешен кмет и с нея могат да се гордеят екипът на общинската администрация, разработила спечелените проекти и всички жители на селото, които сега ползват резултатите от възходящото европейско настояще и бъдеще на общината.

 Снимка: БТА

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930