МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 В петък и събота – 25 и 26 февруари, представителна делегация на Община Пирдоп, водена от кмета Ангел Геров посети Градска община Палилула, Република Сърбия. Членовете ѝ взеха участие в заключителна конференция по проект „Съвместни инициативи за опазване на природните ресурси чрез подобряване качеството на въздуха, почвите и водите в трансграничния район“ по Програмата „България – Сърбия – трансгранично сътрудничество“.

 В групата от Пирдоп са били още председателят на общинския съвет Васил Кафеджиев, зам.-кметовете Иван Щаплев и Мария Шентова, и служители от общинската администрация. Заедно с кмета Братислав Вучкович и представители на местната власт на Градска община Палилула е била проведена конференция за резултатите от извършените съвместни дейности, разказаха присъствали на събитието.

 Домакините са запознали своите гости от България със закупената със средства от проекта техника за поддръжка на почвите и почистването на териториите, с цел превенция на наводнения. От своя страна г-н Геров е заявил, че сметопочистващата машина, за която кандидатства община Пирдоп пред финансиращата институция, вече е у нас. Тя с възможности за опазване на въздуха от замърсяване с прахови частици. До дни, след оформяне на документацията, машината ще бъде доставена в Пирдоп, е гарантирал той. По време на срещите са били проведени разговори за продължаване на партньорството между двете общини.

 Домакините са запознали своите приятели от Пирдоп с историческите и културни забележителности на Община Палилула. Приятно впечатление е направило представянето на видеостени на различни места в общината на филма за Пирдоп, създаден преди години по европейски проект, реализиран съвместно от двете администрации.

 След изпълнението на целта на своето пребиваване в Градска община Палилула членовете на българската делегация са имали възможност да посетят сръбските градове Пирот и Димитровград, преди да се завърнат в родния край. Делегация на Палилула ще гостува в Община Пирдоп на 18 март за финалните дейности по проекта и неговото приключване. Той стартира през месец април 2021 г. и трябва да бъде завършен до 8 април т. г.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930