МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 24 и 25 февруари в „Интер Експо център“ – София, се проведе тридесет и осмото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо“, на което със свой щанд участие имаше и Община Златица. Изложението премина под патронажа на Министерството на туризма и в него предложенията си за туризъм, отдих, летуване и балнеолечение са по показали над 110 хотелиери, туроператори, хотелски доставчици и институции от България, Гърция, Индия, Испания, Ирак, Монголия, Турция и други страни.

 При спазване на противоепидемичните мерки от участниците и посетителите, на които са изисквани зелени сертификати или са допускани до изложението след направа на бързи тестове на специално позиционирана лаборатория на място, „Ваканция & СПА Експо“ е преминала под мотото „Да се върнем към нормалното!“, след трудните 2020 и 2021 г.

 Изложението е било открито от министъра на туризма Христо Проданов и изпълнителния директор на Националното сдружение на общините в република България Силвия Георгиева. Присъствали са представители на дипломатическите мисии у нас, на браншови организации и туристически компании. Участие са имали и 44 общини от страната. Възможностите за туризъм в Средногорието са били показани от кмета на Община Златица инж. Стоян Генов, зам.-кмета Илия Македонски, кметските наместници на Карлиево – Ненко Миндилов, на Петрич – Мария Ангелова и Църквище – Тотка Стойкова, председателят на Регионален клуб „Традиция“ – Златица Явор Ангелов, и служители от общинската администрация.

 На самостоятелния си щанд Община Златица е показала своите природни, исторически и туристически обекти – часовниковата кула, метохът, художествената галерия „Априлско въстание 1876 г.“ в село Петрич, хижа „Свищи плаз“, местните пешеходни маршрути и екопътеки, и др. В един от дните с уникално и запомнящо се представяне Явор Ангелов е запознал посетителите на щанда с автентични облекла и оръжия от времето на Възраждането. Само щандовете на Златица и на замъка „Равадиново“ край гр. Созопол, са били нетрадиционни за обичайните практики на изложението и са привлекли вниманието на посетителите, споделиха някои от тях. Гост на щанда още в първия ден от „Ваканция & СПА Експо“ на Златица е била Мария Елмазова – дарила на село Петрич медальона на благодетелката на българския народ лейди Емили Странгфорд.

 На интересуващите се от възможностите за туризъм в Община Златица са предлагани рекламни материали за града и село Петрич, видеофилмът „Лейди Странгфорд – паметта е жива“ и др. Общинското ръководство е изразило специални благодарности за популяризирането на природните, културни и исторически обекти в града, в трите съставни селища – Карлиево, Петрич и Църквище, и на Средногорието, на Явор Ангелов, Екатерина Нешева, Василка Левенова, Ненка Герова и Александър Радев за себераздаването и положените усилия за представянето на Община Златица на тазгодишното туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо“.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Юни 2023
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930