МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 ДОГОВОР ЗА СУБСИДИЯ: №  РД-02-29-85 / 08.04.2021

 ВОДЕЩ ПАРТНЬОР: ОБЩИНА ПИРДОП, РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 ПАРТНЬОР: ГРАДСКА ОБЩИНА ПАЛИЛУЛА, РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ

 Представители на Община Пирдоп посетиха на 25.02.2022 г. Градска община Палилула, Ниш, в Сърбия, за участие в съвместно обучение за изграждане на капацитет на местните власти на партньорските местни власти.

 Визитата бе в изпълнение на дейностите от проект „Съвместни инициативи за опазване на природните ресурси чрез подобряване качеството на въздуха, почвите и водите в трансграничния регион“, финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България – Сърбия 2014 – 2020 г., който се изпълнява в партньорство между общините Пирдоп и Палилула.

 Основната цел на проекта е да стимулира балансираното устойчиво развитие на околната среда в трансграничния регион, чрез съвместни действия за насърчаване и подобряване използването на общите природни ресурси в Пирдоп и Палилула.

 В рамките на проведеното обучение присъстващите бяха запознати с плановете за местно и регионално развитие на градските общини и на самият град Ниш, както и с Националната стратегия за регионално развитие на Република Сърбия. Представители от двете общини обсъдиха добри практики в областта на управлението на природните ресурси и възможностите за повишаване нивото за превенция за защита на околната среда. Кметът на Община Пирдоп – г-н Ангел Геров, запозна колегите си от Сърбия със структурата и организацията на предоставяне на местните комунални услуги на територията на Община Пирдоп и в този смисъл подчерта ползата от изпълнението на настоящият проекти и придобитата в неговите рамки специализирана машина за почистване.

 Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег – ИПА за трансгранично сътрудничество България – Сърбия.

 Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез  Програма за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България – Сърбия 2014 – 2020. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на Община Пирдоп и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930