МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 По реализацията на проекта „Съвместни инициативи за опазване на природните ресурси чрез подобряване качеството на въздуха, почвите и водите в трансграничния регион“, реализиран от администрациите на Община Пирдоп и Градска община Палилула, Република Сърбия, по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег – ИПП България – Сърбия 2014 – 2020 г., на 10 март доставчикът на сметопочистващата техника, която е заявена от българските партньори по него, докара машината в Пирдоп.

 При представянето ѝ кметът на общината Ангел Геров заяви, че с пристигането на машината проектът приключва, съобщиха от ОбА. На 18 март ще бъде проведена заключителната конференция по проекта, с участието на партньорите от Градска община Палилула, с което продължилият две години проект ще бъде финализиран. За работата на екипа, обаче, работата ще завърши с отчитането на дейностите пред финансиращата институция, заяви г-н Геров.

 Сметометачната машина „Бухер“ е първата от новото поколение техника от този клас на водещата европейска фирма в производството на почистващи самоходни устройства. Новата придобивка е с възможности за събиране на прахови частици по пътните платна и ще бъде използвана за почистване на уличната мрежа. А устройството ѝ е такова, че позволява четките да се разгръщат и да достигат до определено разстояние и на тротоарите. Стойността на машината е 220 000 лв. с ДДС и е закупена изцяло със средства от проекта, без никакво допълнително съфинансиране от общинския бюджет.

 „Смятам, че сме избрали най-доброто, което се предлага на европейския пазар“, каза Ангел Геров, който изрази надежда, че с това съществено ще се подобри средата на живот за хората от Община Пирдоп. Бързото усвояване на новата придобивка от оператора също ще допринесе за по-високото качество на атмосферния въздух в града и за намаляване на запрашаемостта в населеното място.

 Г-н кметът заяви, че досега са реализирани успешно три трансгранични проекта, като посочи, че ако има следващ етап на програмата, общината ще кандидатства отново. И подчерта, че към приключване върви и демонстрационният проект за доставка на населението на съдове за домашно компостиране. Г-н Геров призова тези, които са заявили желанието си да притежават компостери, а още не са се снабдили с тях, да се явят в ОбА, за да си ги вземат. Това ще е стъпката, с която през пролетта ще се постигне намаляване на зелените отпадъци в общината, заяви той.  

Оператор на сметометачната машина „Бухер“ е Ненко Кесьов от Общинско звено „БКС“. За неговата успешна и ползотворна работа с новата придобивка, г-н Кесьов получи китка здравец от Райна Тошева. В присъствието на кмета Ангел Геров той подробно бе запознат от доставчика на техниката с устройството и възможностите на машината.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930