МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Управителят на Софийска област Иван Иванов е провел разговор на 11 март с вицепрезидента и изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“, която управлява подземния рудник за медно-златни руди в Челопеч – проф. д-р инж. Илия Гърков. Разговорът е във връзка със срещите на областния управител с бизнеса, който оперира в областта, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

 Проф. Илия Гърков е представил дейността на компанията у нас, като е посочил, че рудникът е доказан лидер в дигиталните иновации със 100 % надеждно WI-FI покритие на 600 метра под земята и системи за трансфер на данни в реално време. Преди 3 години за първи път е изпробван и дрон с автономно управление, което по думите на проф. д-р инж. Илия Гърков е наложило рудник „Челопеч“ като технологичен лидер в световната минна индустрия.

 Изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс“ е подчертал пред областния управител Иван Иванов, че компанията всяка година инвестира в модернизацията на рудника, спазвайки всички международни стандарти за безопасност на персонала, опазване на околната среда и устойчиво развитие.

„Вярвам, че партньорството ни ще продължи – от моя страна имате пълна подкрепа в съвместната ни работа за развитието на региона“, е заявил областният управител. Той е връчил на компанията, управляваща рудника в Челопеч, заповед, с която ѝ се разрешава допускане, изменение и допълване на разрешение за строеж „Повишаване на конструктивната сигурност на южната стена на хвостохранилището в Челопеч“

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930