МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 За трета поредна година в град Копривщица се проведе традиционният вече Ден на копривщенския брабой (картоф) – най-разпространената култура, отглеждана от местните жители. Водещи на тържеството бяха Марияна Цолова и Димитър Кунчев. Финансова помощ на фестивала оказа Община Копривщица, а организатори на празника бяха „Коопинвест“ ООД, „Агро вестник“, който отразява събитието, фирмите „Новоселска гъмза“ – Видин, „Млечни продукти“ – Ведраре, на Радослав Козлеков и Радослав Йовков, Светослав Славов от копривщица и много месни картофопроизводители.  За доброто настроение на многобройните гости на празника се погрижиха омайните изпълнения на духовия оркестър към СУ „Любен Каравелов“, с диригент Валентин Петков, Детски танцов състав „Копривщенски богородички“, с ръководител Димитрина Орашъкова и завладяващите стари местни народни песни на „Копришки бисери“, с художествен ръководител Иванка Личева. Прочети още...
   |   

 

При разразилата се буря през миналата седмица – 25 август, в село Мирково имаше инцидент. Мълния удари една от секвоите, намиращи се в южната част на парковото пространство в детската градина. Там се намират две, вече доста израстнали дървета, върхът на едното от които преди време е бил отрязан от злосторници. Върху поразената секвоя за втори път пада мълния, като първият път е бил преди няколко години. Тогава това се е случило точно когато децата са ставали от следобеден сън и всичко се е видяло като на филм.

 Миналият вторник електрическият заряд, падащ от небето, също удари след обяд, а усещанато от гръмотевицата беше като че ли се разцепва небето. Освен пострадалото дърво има и поражения и на съседната къща, в която живее семейството на Венцислав Мутафов. Както разказа неговата съпруга Николинка, веднага след удара, в стаята нещо припукало и присвяткало. Оказало се, че в къщата са изгорели телевизорът и рутерът на компютъра, въпреки че във всяка стая имало противотокова защитна система, която явно не е издържала на високото напрежение. Стопаните очакват да им бъдат подменена повредената сателитна чиния.

  Ръководството на детската градина веднага започна да отстранява клоните на дърветата, намиращи се непоследствено пред входа на сградата. Акцията по подрязването беше осъществена със съдействието на общината и на работници от „Елаците-Мед” АД.

 Същия ден, причинен от мълния, е възникнал пожар в гр. Пирдоп. Засегнати са били три сгради в съседни дворни места – плевни, селскостопанска постройка и лятна кухня. На мястото са били изпратени автопатрул и дежурната оперативна група, които са извършили оглед. Огънят е бил потушен от екип огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. Пирдоп. По случая в полицейското управление е образувано досъдебно производство и е била уведомена Районната прокуратура.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Октомври 2020
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031