МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 Партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепа с човешко лице

  На 19 януари 2021 г. представители на фондация „За нашите деца“ посетиха „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Дружеството подкрепи екипа на фондацията с дарение на лек автомобил „Тойота Корола“ и употребявана компютърна техника. Дарението ще подпомогне осъществяването на дейността на фондацията и ще осигури възможност за посрещане на предизвикателствата на работата от дистанция.

 Фондация „За нашите деца” предоставя професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения. Вече 28 години фондацията е еталон за качествена социална работа в помощ на деца и семейства.

 По време на срещата Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на Фондация „За нашите деца”, отбеляза, че основното предизвикателство от началото на пандемията е да продължават дистанционно социалната си подкрепа, която разчита най-вече на емоционална връзка. Тя подчерта, че макар да стават зависими от технологиите, именно партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепата с човешко лице и сигурността за справяне в трудни ситуации. Г-жа Шалапатова благодари за дареното оборудване, с което успешно ще продължат дейността си. Проф. д-р инж. Илия Гърков потвърди ангажираността на дружеството да подкрепя благосъстоянието на децата в риск.

 Припомняме, че „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД е стратегически партньор на фондацията вече 12 години. Като генерален спонсор на инициативата „Вечер на добродетелите“, от 2010 г. дружеството е подпомогнало развитието на фондацията и е дарило по-добро детство на хиляди деца. От особено значение е, че помощта на компанията се изразява освен с финансови средства и с личната ангажираност и съпричастност на ръководството и служителите към проектите и каузите на фондацията.

 Благодарение на подкрепата на „Дънди Прешъс Металс“ през годините са реализирани значими каузи като изграждане на „Семейна къща“ – истински семеен дом за изоставени новородени и деца до седемгодишна възраст, извеждане на децата от Дом за изоставени деца „Св. София“ и изграждане на съвременен център за подкрепа на деца и семейства в риск на територията на столицата. В процес на реализация е проект за изграждане на Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ в гр. Пловдив.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930