МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Отвори вратите на рудника за журналисти

На 30 юли рудодобивното и преработвателно дружество “Дънди Прешъс Металс Челопеч” покани за визита представители на печатни и електронни медии от Пирдоп, Крумовград и столицата, както и от специализирани издания да се запознаят отблизо с работата на най-големия и модерен подземен рудник в Европа и един от десетте най-добри в света в отрасъла. Над двадесет журналисти се отзоваха на поканата на първите “Отворени врати” на компанията за новинари, тъй като предизвикателството си струваше. Предвидена бе пълна обиколка из производствените мощности на предприятието и най-вече – слизането под земята, там, където се добива богатата на мед и злато руда.

Обиколката ни завършва. След близо една работна смяна като часове в ДПМЧ, се освобождаваме от “оборудването” си – защитното облекло и предпазни средства. И се разделяме с любезните си домакини отново със среща с изпълнителния директор д-р инж. Илия Гърков. Благодарим за гостоприемството и изразяваме впечатленията си – видяното надхвърля очакванията дори и на нас – местните представители на медии. Към края на месеца колективът на дружеството ще отбележи своя професионален празник – Денят на миньора. В ДПМЧ имат основание и заслужено право да се веселят и отморят, защото с труда и постиженията си достойно отстояват и защитават честа на древната своя професия.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930