МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Определи цени за ползване на туристическия атракцион

На 30 юли в заседателната зала на община Чавдар местният Общински съвет проведе редовна сесия.

На нея присъстваха девет от общо единадесет общински съветници. В дневния ред бяха разгледани дванадесет точки. По първата от тях беше гласувана отмяна на Решение № 451 по Протокол № 44 от 18.06.2015 г. на ОбС, поради наложена заповед от управителя на Софийска област Росица Иванова. То е свързано с общински имот.

Съветниците обсъдиха представената информация за дейността на Целодневна детска градина „Щастливо детство” за учебната 2014/2015 г., която беше подготвена от временно изпълняващата длъжността „Директор” Величка Велкова. Беше изразено положително мнение по документа от общинските съветници.

По докладна записка от детското заведение беше гласувано за временно спиране работата с деца за периода от 01.08.2015 г. до 04.09.2015 г. Докладна записка от кмета на общината, свързана с Мониторингов доклад за изпълнение на дейностите за развитие на социалните услуги в община Чавдар за периода 2011 – 2014 година, беше разгледана от местните законодатели, по която г-н Геров даде разяснения, след което документът беше приет.

Утвърдена бе Общинска програма за закрила на детето за 2015 година, след което бяха разгледани и гласувани положително докладни записки за поемане на общински дълг за окончателни плащания по изпълнението на проектите за спортно-туристическата атракция в община Чавдар, въвеждане на превантивни мерки за намаляване на опасността от пожари в горския фонд чрез изграждане на наблюдателен пункт и туристически увеселителен парк, финансирани от Държавен фонд „Земеделие”.

По предложение на общинската администрация беше актуализирана наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Промяната беше свързана с определяне размера на таксите за посещение в новопостроения туристически атракцион в местността „Св. Петка”.

Молба от жител на общината за замяна на имот, беше отхвърлена от общинските съветници. По последната точка „Разни” бяха разгледани молби на жители на общината за оказване на финансова помощ. На финала на заседанието, общинските съветници отправиха питания и препоръки към дейността на общинската администрация, а след изчерпване на дневния ред, заседанието беше закрито.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930