МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 През нощта във вторник – 10 ноември, пожар е избухнал на сметището за строителни отпадъци край гр. Пирдоп, заяви кметът Ангел Геров по време на редовната месечна средства с представители на регионалните медии. Сигналът за пожара е подаден от граждани на дежурните в ОбА, а към 20:45 часа вечерта е бил уведомен от тях, уточни той. Веднага на мястото са пристигнали дежурната смяна огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, кметът Геров и са започнали гасене, тъй като е имало опасност от разрастване на пламъците към терени с дървесна растителност. Огънят е локализиран, за да не се разразява към полето и акациевата горичка на запад от сметището. Прочети още...
   |   

 

По повод Деня на общината – християнският празник „Вси Светии“, общинската администрация в Челопеч приготви за жителите си традиционния жертвен курбан. Честването бе без масови прояви, поради извънредната обстановка в страната, породена от епидемията на коронавируса. Майстор на ароматната гозба бе председателят на ОбС Димитър Въжаров, подпомаган от екип от работещи в местната власт. Приготвянето на продуктите от зеленчуци и месото от девет жертвани за курбана овце, на 13 юни се включи и кметът инж. Алекси Кесяков.

 На 14 юни – неделя, стана сваряването на гозбата в единадесет казана, като екипът работи на специално отреденото за това място в парк „Корминеш“. След тринадесет часа, на определените предварително шест пункта за раздаването на курбана в с. Челопеч, всеки от желаещите да получи от осветения курбан, се сдоби с по купичка от вкусното ястие. Работещи в общинската администрация работиха въпреки изсипалия се над селото пороен краткотраен дъжд, при градинката до читалище „Труд и постоянство“, до поликлиниката, при чешмата на река Воздол, до Спортен комплекс „Хармония“ и при чешмата „Драганчовец”, в близост до старата къща на свещеника от Възраждането Харитон Иванов, на беседката при жилищните блокове.

 Получаването на купичките ставаше при стриктно спазване на противоепидемичните мерки – всеки жител на Челопеч, наредил се на опашката, бе с маска, а всяка съдинка, както масата, където се получаваше гозбата, се дезинфектираше. За Деня на общината челопечани получиха общо над 1000 порции, като не остана жител на селото, който да не хапна от традиционната вкусна и ароматна гозба.            

  

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Декември 2020
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031