МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

Обновиха сградата на Пенсионерски клуб „Златна есен“ в Чавдар

 

На 7 юли, когато българската православна църква отбелязва деня на Св. Неделя, най-тържествено беше извършено откриването на обновената и разширена сграда на Пенсионерски клуб „Златна есен“ в Община Чавдар. Гости на събитието бяха изпълнителният директор на рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед” инж. Драгомир Драганов, директорът на Обогатителния комплекс в село Мирково инж. Стойно Стойнов, членове на ОбС и ОбА, представители на ръководствата на пенсионерските клубове в Пирдоп, Петрич, Каменица, Смолско, Челопеч, жители и гости на общината.

Събитието беше открито с песенен поздрав към присъстващите от Групата за стари градски и шлагерни песни „Спомени” към Народно читалище „Надежда” в село Чавдар, с художествен ръководител маестро Кузман Кузманов.

 

Председателят на Управителния съвет на Пенсионерския клуб „Златна есен” – Чавдар Лушка Сиракова, благодари за оказаната подкрепа от ръководството на общината за извършването на ремонтните дейности и разширението на сградата на клуба, където тя и нейните приятели прекарват голяма част от времето си. Поздрав отправи и към дарителите за реализирането на проекта – ръководството на „Елаците-Мед”, които множество пъти са откликвали на молбите за подкрепа. Място в приветствието й намери и признателността към екипа на фирмата – изпълнител „Симстрой 2000”. Благодарение на тях само за месец и половина стана възможно да се видят резултатите от изпълнението на проекта. Служителката на клуба Лушка Велчева също получи благодарност за положения труд по време на ремонтните дейности, както и за всеотдайната работа по посрещането и обслужването на посетителите на пенсионерския клуб.

Г-жа Сиракова подробно представи дейността на пенсионерския клуб, като проследи неговото развитие през годините. В него членуват 150 жители на село Чавдар и те вече разполагат с най-големия, красив и уютен клуб, където да се съберат, беседват и посрещат приятели.

Поздрав към присъстващите отправи и кметът на община Чавдар Пенчо Геров, който изрази своето задоволство от постигнатия резултат. Той благодари за съдействието на „Елаците-Мед” и на изпълнителния директор инж. Драгомир Драганов за оказаната подкрепа. Изрази признателност и към Общинския съвет, който позволи със свое решение да бъдат изразходвани около 250 000 лв. от капиталовите вложения на общината за 2017 година за осъществяването на една отдавнашна идея за разширението на пенсионерския клуб и неговото основно преобразяване. Адмирации г-н Геров отправи и към строителите, които за толкова кратък срок успяха да реализират проекта по обновлението и разширението на сградата.

Трикольорната лента за откриването на новия пенсионерски клуб в село Чавдар прерязаха инж. Драгомир Драганов, кметът Пенчо Геров, председателят на клуба Лушка Сиракова и Захари Бабуров – представител на фирмата – изпълнител на проекта. Водосвет и освещаване на новата придобивка за чавдарчани отслужи отец хаджи Недко Бръмбаров.

Присъстващите на откриването имаха възможност да разгледат новата придобивка, а домакините ги посрещнаха с пита, шарена сол, пчелен мед и баница.

По повод откриването на обновената сграда на Пенсионерския клуб „Златна есен”, подаръци ръководството и членовете му получиха от Общинския съвет, от Общинската администрация, семейство Виолета и Иван Нешкови, от директорите на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и Детска градина „Щастливо детство”, от ръководството на организацията на пенсионерските клубове в Софийска област, от Българския антифашистки съюз в столицата, читалище „Надежда”, приятели от съседни пенсионерски клубове. Денят завърши с празнично настроение и благопожелания за хубави моменти в обновения втори дом на хората от третата възраст в Община Чавдар. 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930