МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

На 21 януари с ритуал като преди десетилетия в Община Антон отбелязаха Деня на родилната помощ – Бабинден. На тържеството бе и малката Магдалена, родена точно преди 40 дни, заедно с мама Гергана, таткото Царимир и баба си – Марийка Пенелова. На празника в ритуалната зала бяха още деца, родени през 2018 г. в селото със своите майки и баби, кметът инж. Стоян Гарчев, работещи в общинската администрация и читалище „Христо Ботев“.

Сборна група от възпитаници на Детска градина „Българче“, с директора Гришка Лозанова, педагога Стоянка Кънчева и леля Нели Георгиева, изпълниха стихове, песни и драматизации, посветени на майките, децата и Бабинден. За труда, старанието и поднесените поздравления малчуганите получиха подаръци.

 

Лушка Пеева от пенсионерския клуб в ролята на баба Иванка, и младите майки Йорданка Динекова и Ангелинка Димитрова, като снаха и булка, всички облечени в народни носии, представиха пред присъстващите обичая за уважението, което оказвали на този ден родилките през годината към жената, помагала в миналото невестите да се сдобият със своя челяд. На тържеството бе изпълнен и ритуалът по измиване на ръцете на лекаря – д-р Стойчо Косев, който бе специален гост на празника. Пожелано бе като едно време – както се плъзга сапунът в неговите ръце, така лесно да се появяват и бебетата. Към д-р Косев бяха отправени няколко въпроси и питания от „баба Иванка“, на които специалистът отговори професионално и компетентно, за да се поучат майките и да ги спазват при отглеждането на децата си.   

От общинското ръководство зарадваха майките и техните бебета със столчета за хранене и други подаръци. А за всички бе организирана и трапеза, подготвена от работещите на общинската администрация и сръчните баби и майки в селото.      

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728