МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

За девета поредна година жителите на село Антон имаха възможността да се включат в конкурса за производители и ценители на хубавото вино под мотото „С любов към виното и любовта”. Организаторите от читалище „Христо Ботев” пренесоха присъстващите на празника във времето на римляните, гърците и всички народи след тях, които са почитали вкуса и блаженството на опияняващата напитка. Празникът се състоя на 16 февруари в едно от местните заведения и беше посветен на Трифон Зарезанпокровител на лозарите. Събитието беше уважено от повече от тридесет човека, сред които председателят на Общинския съвет инж. Николай Маджаров, жители и гости на селото, приятели на организаторите от Народно читалище „Христо Ботев”.

 

В конкурса можеше да се включат всички производители на вино от село Антон. Произведените вина и участниците бяха представени пред авторитетно жури от ценители на хубавото вино, а победителят след това бе отличен с приза „Цар на виното 2019”. Честа да оценяват предоставените на конкурса различни видове еликсири от грозде имаха дългогодишните винопроизводители Иван Петков, Цветан Велков, както и отец хаджи Недко Бръмбаров.

Тази година приза „Цар на виното” заслужено спечелиха двама от претендентите за отличието – Симо Минев и Николай Николов. Те заслужено си поделиха първата награда със своите червени вини, богати на цвят, аромат и вкус. И получиха грамота за Цар на виното за 2019 г. Второто и третото място в надпреварата беше за Валентин Петров, който също получи грамота от организаторите. От общинския съветник от БСП Андрей Симов отличените в конкурса тази година получиха по едно дървено буре, в което догодина да съхраняват своето вино и то да стане още по-хубаво.

За да участват в конкурса „С любов към виното и любовта”, производителите трябваше да предоставят минимум 1 литър от своето вино в бутилка, придружена с етикет, на който са изписани имената на стопанина, годината на производство и сортът, от който е направено то.

С добро настроение и изобилие на танци, вечерта премина в множество приятни за присъстващите мигове. Адмирации към организаторите от читалището и на председателя на настоятелството Донка Николова, изказаха присъстващите на вечерта. Поздрави получи и Цвятко Лумбев, който активно се включи в събитието и тази година. А празникът завърши с множество наздравици, благопожелания дегустации на вина, както и веселие, приключило по малките часове на нощта.

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930