МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

За девета поредна година жителите на село Антон имаха възможността да се включат в конкурса за производители и ценители на хубавото вино под мотото „С любов към виното и любовта”. Организаторите от читалище „Христо Ботев” пренесоха присъстващите на празника във времето на римляните, гърците и всички народи след тях, които са почитали вкуса и блаженството на опияняващата напитка. Празникът се състоя на 16 февруари в едно от местните заведения и беше посветен на Трифон Зарезанпокровител на лозарите. Събитието беше уважено от повече от тридесет човека, сред които председателят на Общинския съвет инж. Николай Маджаров, жители и гости на селото, приятели на организаторите от Народно читалище „Христо Ботев”.

 

В конкурса можеше да се включат всички производители на вино от село Антон. Произведените вина и участниците бяха представени пред авторитетно жури от ценители на хубавото вино, а победителят след това бе отличен с приза „Цар на виното 2019”. Честа да оценяват предоставените на конкурса различни видове еликсири от грозде имаха дългогодишните винопроизводители Иван Петков, Цветан Велков, както и отец хаджи Недко Бръмбаров.

Тази година приза „Цар на виното” заслужено спечелиха двама от претендентите за отличието – Симо Минев и Николай Николов. Те заслужено си поделиха първата награда със своите червени вини, богати на цвят, аромат и вкус. И получиха грамота за Цар на виното за 2019 г. Второто и третото място в надпреварата беше за Валентин Петров, който също получи грамота от организаторите. От общинския съветник от БСП Андрей Симов отличените в конкурса тази година получиха по едно дървено буре, в което догодина да съхраняват своето вино и то да стане още по-хубаво.

За да участват в конкурса „С любов към виното и любовта”, производителите трябваше да предоставят минимум 1 литър от своето вино в бутилка, придружена с етикет, на който са изписани имената на стопанина, годината на производство и сортът, от който е направено то.

С добро настроение и изобилие на танци, вечерта премина в множество приятни за присъстващите мигове. Адмирации към организаторите от читалището и на председателя на настоятелството Донка Николова, изказаха присъстващите на вечерта. Поздрави получи и Цвятко Лумбев, който активно се включи в събитието и тази година. А празникът завърши с множество наздравици, благопожелания дегустации на вина, както и веселие, приключило по малките часове на нощта.

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728