МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

Празничната програма на творческите състави на читалище „Христо Ботев“ в село Антон, посветена на Гергьовден и Деня на Общината, се проведе на 1 май, а изявите на самодейците преминаха като един наситен с емоции, настроение и изобилие от разноцветни багри пролетен бал. Затова и водеща на спектакъла бе самата Пролет – Станимира Стойчева, която със стихове и текстове за най-красивия сезон от годината представяше участващите в концерта.

Първи се изявиха пред изпълнилите до краен предел салона на културната институция жители на селото малките мажоретки при читалището, с хореограф Ецо Ецов. Веднага след тях сцената бе завладяна от възпитаниците на Детска градина „Българче“, с ръководители Гришка Лозанова и Събина Делова, които изпълниха няколко пролетни танца и песни за цветята.

 

В концерта, продължил почти два часа, с песни от богатия си репертоар участваха дамите от вокалната група с ръководител Марияна Върбанова, както и наскоро сформираният състав за сценични изкуства при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с ръководител Красимира Христовска. Нейните възпитаници освен с танци, се показаха и като добри актьори в атрактивна хумористична сценка с тема от домашния бит и атмосфера.

С бурни аплодисменти бяха приети изпълненията на мажоретките на г-н Ецов от с. Мирково, специални гости на приятелите си от читалище „Христо Ботев“ и жителите на с. Антон.

С цигански танци пред публиката се представиха момичетата от Детския танцов състав „Джемина“, с хореограф Събина Делова и вокална група „Хармония“, пренесла зрителите с песента „Санта Лучия“ в атмосферата на венецианските канали и гондоли. Пролетният бал на съставите на читалището продължи с изпълнения на „леновете на клуба за народни хора „Планински извори“ и с впечатляващ финал, събрал на сцената всички участници в спектакъла.

Кметът на общината инж. Стоян Гарчев изрази възхищението си от доставената наслада и удоволствие от таланта на участниците в пролетния бал, като поднесе цветя на изпълнителите и на техните ръководители. А председателят на настоятелството на читалище „Христо Ботев“ Донка Николова благодари на самодейците за сътворения спектакъл и на ръководството на общината за подкрепата.       

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930