МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 11 юли, по данни на местните власти, в седемте общини от региона – Антон, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар и Челопеч, над 18 720 избиратели имаха право да определят кои да бъдат партиите, коалициите и депутатите в 46-то Народно събрание. От тях пред машините за гласуване и урните се явиха около 40 %, като само в Община Челопеч активността е значително по-висока – 51.53 %.  Навсякъде изборният ден е започнал в 7:00 часа, спокойно и без затруднения, при спазване на реда и противоепидемичните мерки от гласуващите и членовете на СИК. Единствено в с. Душанци, Община Пирдоп, е имало кратко прекъсване работата на машината за гласуване, като проблемът бързо е бил отстранен. Прочети още...
   |   

ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Антон отпразнува патронния празник на училището 11 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий с концерт под надслов “Език свещен“. Учениците напълниха залата на читалище “Христо Ботев“ със своя талант и артистичност, и забавляваха публиката близо два часа.

В навечерието на празника и като част от визитата си в района на Средногорието, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и началникът на РУО Софийска област Росица Иванова, заедно с кмета на общината инж. Стоян Гарчев посетиха и училището в с. Антон, съобщиха от учебното заведение.

 

Проведена е била  работна среща на гостите с педагозите. Министър Вълчев е изразил удовлетворението си от учебното заведение и е споделил пред домакините ангажираността на МОН към училищата в малките населени места, каквото е и учебното заведение в Община Антон. По време на разговорите е било споделено, че поради урбанизацията, обусловена от социално-икономическите условия и съвременното развитие на страната, тенденцията е към намаляване на учениците. Министър Вълчев е уверил педагозите от с. Антон, че няма да се стигне до закриване на училища в района по тази причина.

Гостите са получили сувенири по повод предстоящия празник 24 май –  ръчно изработени от учениците от арт-клуба към учебното заведение. Колективът е отправил покана към г-н  министъра да гостува отново в с. Антон за предстоящото честване на 135-годишнина на училището през следващата учебна година.

 

 

 

Август 2021
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031