МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Антон отпразнува патронния празник на училището 11 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий с концерт под надслов “Език свещен“. Учениците напълниха залата на читалище “Христо Ботев“ със своя талант и артистичност, и забавляваха публиката близо два часа.

В навечерието на празника и като част от визитата си в района на Средногорието, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и началникът на РУО Софийска област Росица Иванова, заедно с кмета на общината инж. Стоян Гарчев посетиха и училището в с. Антон, съобщиха от учебното заведение.

 

Проведена е била  работна среща на гостите с педагозите. Министър Вълчев е изразил удовлетворението си от учебното заведение и е споделил пред домакините ангажираността на МОН към училищата в малките населени места, каквото е и учебното заведение в Община Антон. По време на разговорите е било споделено, че поради урбанизацията, обусловена от социално-икономическите условия и съвременното развитие на страната, тенденцията е към намаляване на учениците. Министър Вълчев е уверил педагозите от с. Антон, че няма да се стигне до закриване на училища в района по тази причина.

Гостите са получили сувенири по повод предстоящия празник 24 май –  ръчно изработени от учениците от арт-клуба към учебното заведение. Колективът е отправил покана към г-н  министъра да гостува отново в с. Антон за предстоящото честване на 135-годишнина на училището през следващата учебна година.

 

 

 

Февруари 2023
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728